Kladdkaka - Prajitura de ciocolata suedeza

de Anett in Dulciuri, 14 Mai 2016 | 5063 vizualizari

 

Cred ca am gasit prajitura mea preferata! Simplu si foarte delicios! :D

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 100 ml ulei
  • 4 ou
  • 1 cana ( 250 ml) zahar brun
  • 2 cani faina
  • 8 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vaniliat
  • un varf cutit de sare
  • un varf cutit de scortisoara
  • 50 gr ciocolata
  • 50 gr visine (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kladdkaka - Prajitura de ciocolata suedeza:

Incalzim cuptorul la 150 de grade.

Topim untul si lasam sa se raceasca, apoi adaugam uleiul.

Oule intregi le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana devin spumoase, incorporam si untul topit cu ulei. Adaugam zaharul vaniliat, scortisoara, praful de copt si cacao amestecand la viteza mica. Treptat incorporam faina si amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o tava bine unsa si presarim cu bucatele de ciocolata si visine. 

Introducem in cuptorul bine incins pentru 30 de minute, iar cand scoatem prajitura trebuie sa fie moale la mijloc.

TIPS-URI

1

Data viitoare o sa las prajitura numai 20 de minute in cuptor ca sa fie si mai cremoasa la mijloc

2

Putem servi cu frisca sau inghetata

3

In reteta originara era 1,5 cana de zahar, mi s-a parut prea mult, data viitoare o sa folosesc si mai putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Kladdkaka - Prajitura de ciocolata suedeza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheescake cu cireșe și lămâie