Chec tigrat

de Patty in Mancare copii, 15 Mai 2016 | 7715 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua;
  • 250 g zahar;
  • 230 g faina;
  • 70 ml ulei;
  • esenta de vanilie;
  • 1 lingura de cacao;
  • colorant alimentar galben;
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec tigrat:

 Pentru inceput vom separa galbenusuri de albus si vom bate albusurile spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar(125 g).

   Separat,galbenusurile le frecam cu restul de zahar pana cand acesta se topeste.Apoi incorporam uleiul ca la maioneza si adaugam si esenta de vanilie.

   Dupa aceasta vom amesteca cu o spatula galbenusurile cu bezeaua de albusuri,dupa care vom turna si faina.Amestecam compozitia usor pana la omogenizare.

   Compozitia obtinuta o impartim egal in 3 vase:compozitie,compozitie in care punem 2-3 picaturi de colorant galben,compozitie amestecata cu 1 lingura cacao.

   Turnam compozitia in 3 pungi care le taiem la varf,dupa care in tava de copt tapetata cu faina vom turna compozitia alternand culorile.

   Dupa fiecare rand vom presura cacao,apoi repetam operatia pana terminam compozitia din pungi.

   Introducem tava la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit.

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec tigrat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

03.06.2016, 08:29

Frumos!

Ina 1

03.06.2016, 09:50

nu prea-s adepta colorantilor, ii folosesc foarte rar, dar checul tau e... superb

Patty 1

03.06.2016, 11:38

Ina,colorantul alimentar galben poate fi inlocuit cu un colorant natural(tumeric,sofran)....

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat (zebra)