Piept de pui in crusta de fulgi de orez cu legume la cuptor

de Valclaudia in Pui, 15 Mai 2016 | 3778 vizualizari

 

Pentru pieptul de pui m-am inspirat de la Merisor, doar ca am inlocuit fulgii de porumb cu fulgi de orez si am condimentat dupa gustul nostru. Multumesc,Merisor! >:d<

 

INGREDIENTE

Snitele din piept de pui la cuptor:

  • 650 gr. piept de pui
  • condiment pentru prepararea carnii de pui, dupa gust
  • la nevoie un plus de sare, piper
  • 2 oua mari de casa
  • 200 gr. fulgi de orez usor zdrobiti
  • 3-4 linguri faina

Garnitura de legume la cuptor:

  • 1 kg cartofi
  • 350 gr. legume congelate (cu unt)
  • 3 linguri mustar
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri seminte de susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta de fulgi de orez cu legume la cuptor:

Cartofii se curata de coaja si se spala bine sub jet de apa rece.

Taiem cartofii cubulete de marimea dorita, ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam la fiert doar 10 minute, acoperiti, din momentul in care au dat in clocot, apoi ii scurgem de apa.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Taptam tava cu hartie de copt. Asezam cartofii in strat uniform.

Intr-un bol punem mustarul,sare si piper dupa gust, amestecam sa se imbrace legumele uniform in sos de mustar, apoi repartizam legumele peste cartofii din tava. Presaram susan si dam tava la cuptor pana capata cartofii o crusta aurie.

Pieptul de pui se taie fasii, apoi se condimenteaza si se lasa la rece 30 minute.

Tapetam o alta tava cu hartie de copt.

Scoatem carnea de la rece, batem ouale cu un praf de sare, apoi trecem fasiile de carne prin faina, apoi prin ou batut si la final prin fulgi de orez usor zdrobiti.

Asezam carnea in tava, apoi dam tava la cuptor pana se rumenesc snitelele uniform pe toate partile.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de fulgi de orez cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu legume si carne de pasare