Aluat:
Crema:
Glazura si decor:
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Preparam crema astfel:
-ciocolata se rupe bucati si se aseaza intr-o craticioara. Adaugam frisca lichida, cu focul redus amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit, apoi o punem in frigider pentru cel putin 30 minute. Scoatem crema, o mixam pana devine ferma si o dam din nou la frigider pana coacem fursecurile.
Fursecurile le preparam dupa cum urmeaza:
-untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul,ouale, praful de copt,bicarbonatul stins in zeama de lamaie si zaharul vanilat.Adaugam faina si framantam un aluat ferm,pe care il dam la rece pentru 30 minute. Scoatem aluatul din frigider,intindem o foaie de 1/2cm grosime, decupam cercuri de dimensiunea dorita. Asezam cerculetele de aluat in tavi tapetate cu hartie de copt si le coacem pana devin usor aurii. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.
Asamblare:
-lipim cate doua fursecuri cu crema din belsug
Glazura:
-topim ciocolata in 4-5 linguri de lapte, apoi glazuram paleurile si decoram cu jumatati de miez de nuca
Lasam sa se intareasca glazura si servim.
Pofta buna!