Colac impletit in 6 - Challah

de Catalina L in Piine, 12 Mai 2016 | 4514 vizualizari

 

Astazi Israel sarbatoreste proclamarea independenței în 14 mai 1948.
Israelul este situat la capătul estic al Mării Mediterane, delimitat de către Liban la nord, Siria la nord-est, Iordania la est, și Egipt, la sud-vest.
Cu aceasta ocazie va propun o reteta traditionala de paine evreiasca.
Challah este un fel de pâine special împletită și formată care se mănâncă de Șabat și de sărbători. 
Traditional, se fac doua challot (plural de la challah) cu a caror binecuvantare se incepe masa de shabbat.
In mod uzual challah e o impletitura in trei, si fiecare parte are o semnificatie (Geneza, Exodul si Venirea lui Mesia). Challah e uns cu ou si presarat cu seminte de mac sau de susan, care simbolizeaza mana cazuta din cer cu care evreii sau hranit in pribegia lor prin desert.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 500 ml lapte
  • 1 ou
  • 7 cl ulei
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 35 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 15-20 cl de apa calduta
  • un galbenus de ou pentru uns
  • seminte de susan, mac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac impletit in 6 - Challah:

Se dizolvă drojdia în puțin la apa calduta cu un pic de zahăr..

Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.

Intr-un bol se toarnă făina, sarea, zaharul și oul..

Se amestecă bine. Se adauga drojdia, uleiul treptat si apoi apa calduta.

Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted (la robot timp de aproximativ 8 minute).

Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald minimum 6 ore (ideal o noapte).

Dupa ce a crescut, se framanta din nou si se degazează aluatul.

Se imparte in 7 bucati egale.

6 bucati le modelam in suluri lungi pe care le unim la un capat.

Incepeti sa tresati- aveti la dispozitie un desen foarte util gasit pe blogul irinei.

Formati painea si o puneti pe o tava acoperita cu hartie de copt. Cu aluatul ramas modelati un sul lung si subtire pentru a inconjura painea la baza.

Lasati sa creasca cel putin 30 de minute.

Ungeti cu galbenusul de ou si presarati deasupra seminte de susan si mac. 

Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 30-35 de minute.

Lasati sa se raceasca pe un grill.

Pofta Buna !

 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/colac-impletit-in-6-challah.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac impletit in 6 - Challah" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

anca_rm 1

13.05.2016, 12:16

e fain cozonacul asta , si intereante informatiile .

marcela1979 1

13.05.2016, 17:17

mihaelar63 1

15.05.2016, 01:15

Ce frumos este impletit !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte si oua