Colac impletit in 6 - Challah

de Catalina L in Piine, 12 Mai 2016 | 4225 vizualizari

 

Astazi Israel sarbatoreste proclamarea independenței în 14 mai 1948.
Israelul este situat la capătul estic al Mării Mediterane, delimitat de către Liban la nord, Siria la nord-est, Iordania la est, și Egipt, la sud-vest.
Cu aceasta ocazie va propun o reteta traditionala de paine evreiasca.
Challah este un fel de pâine special împletită și formată care se mănâncă de Șabat și de sărbători. 
Traditional, se fac doua challot (plural de la challah) cu a caror binecuvantare se incepe masa de shabbat.
In mod uzual challah e o impletitura in trei, si fiecare parte are o semnificatie (Geneza, Exodul si Venirea lui Mesia). Challah e uns cu ou si presarat cu seminte de mac sau de susan, care simbolizeaza mana cazuta din cer cu care evreii sau hranit in pribegia lor prin desert.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 500 ml lapte
  • 1 ou
  • 7 cl ulei
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 35 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 15-20 cl de apa calduta
  • un galbenus de ou pentru uns
  • seminte de susan, mac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac impletit in 6 - Challah:

Se dizolvă drojdia în puțin la apa calduta cu un pic de zahăr..

Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.

Intr-un bol se toarnă făina, sarea, zaharul și oul..

Se amestecă bine. Se adauga drojdia, uleiul treptat si apoi apa calduta.

Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted (la robot timp de aproximativ 8 minute).

Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald minimum 6 ore (ideal o noapte).

Dupa ce a crescut, se framanta din nou si se degazează aluatul.

Se imparte in 7 bucati egale.

6 bucati le modelam in suluri lungi pe care le unim la un capat.

Incepeti sa tresati- aveti la dispozitie un desen foarte util gasit pe blogul irinei.

Formati painea si o puneti pe o tava acoperita cu hartie de copt. Cu aluatul ramas modelati un sul lung si subtire pentru a inconjura painea la baza.

Lasati sa creasca cel putin 30 de minute.

Ungeti cu galbenusul de ou si presarati deasupra seminte de susan si mac. 

Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 30-35 de minute.

Lasati sa se raceasca pe un grill.

Pofta Buna !

 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/colac-impletit-in-6-challah.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac impletit in 6 - Challah" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

anca_rm 1

13.05.2016, 12:16

e fain cozonacul asta , si intereante informatiile .

marcela1979 1

13.05.2016, 17:17

mihaelar63 1

15.05.2016, 01:15

Ce frumos este impletit !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Japoneze