Bors de loboda rosie cu smantana

de marcela1979 in Ciorbe, 13 Mai 2016 | 3482 vizualizari

 

Am vazut pe aici pe site aceasta reteta si mi s-a facut pofta, iar minunea s-a intamplat: am primit de la mama soacra loboda rosie multa si bors de putina si m-am decis sa fac si eu un bors.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg loboda rosie
  • 1 morcov
  • 1/4 telina
  • 1 ardei kapia rosu
  • 50 gr orez
  • 200 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura frunze patrunjel
  • sare,piper
  • 2 oase de porc cu putina carnita
  • 50 ml ulei
  • 150 ml bors
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda rosie cu smantana:

Oasele de porc se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa si se ia spuma ce se formeaza. Se pregatesc legumele: ceapa, morcovul si telina se curata si se spala, usturoiul se curata, ardeiul kapia se curata de cotor si seminte  si se spala.Intr-o alta oala se pune uleiul la incins. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, se adauga usturoiul si se lasa sa se caleasca, apoi se adauga ardeiul kapia tocat marunt si morcovul si telina date pe razatoarea cu ochiuri mici. Se lasa sa se inmoaie si se adauga zeama  strecurata in care a fiert oasele. Se lasa sa fiarba si apoi se adauga orezul spalat in cateva ape. Se lasa sa fiarba orezul.Se ia carnea de pe oase si se pune in oala cu ciorba. Loboda se curata de cotoare si se spala bine in cateva ape. Cand orezul este fiert se adauga loboda si se lasa sa fiarba. Se potriveste de sare si piper. Borsul se fierbe si apoi se adauga la ciorba. Se separa galbenusul de albus, albusul se pune in ciorba, iar galbenusul se amesteca cu smantana.Cand loboda este fiarta se ia din ciorba si se amesteca cu smantana, iar apoi se pune in oala amestecand continuu.Frunzele de leustean si de patrunjel se spala si se toaca marunt si se adauga in ciorba, apoi se stinge focul. Se lasa sa se odihneasca vreo jumatate de ora sa se combine aromele apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda rosie cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bunica 1

14.05.2016, 15:11

Ce bună e ciorba de lobodă!

madi_marin 1

14.05.2016, 19:26

imi place!

Rocsi 1

15.05.2016, 11:42

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba pescareasca cu zeama de varza