Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni

de Cris2711 in Dulciuri, 14 Mai 2016 | 4991 vizualizari

 

Inspirata din reteta Andreei Caroline, combinatia mascarpone,capsuni si ciocolata impreuna cu frisca, delicios.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 170 g unt
  • 170 g zahar
  • 170 g faina
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • jumatate plic de praf de copt
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 150 g ciocolata fina
  • 100 ml frisca lichida
  • Decor:
  • 200 ml frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 1-2 linguri de zahar
  • 9-10 capsuni
  • nuca de cocos
  • nuca macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni:

Intr-un castron de marime mijlocie se freaca untul si cu zaharul.

In alt castron se bat cu telul ouale cu laptele.

Faina si praful de copt se pun intr-un castron mai mare.

Intai se amesteca compozitiile oua-lapte cu cea unt-zahar dar cu grija, sa nu se taie.

Apoi se incorporeaza cu faina si praful de copt.

Se unge forma rotunda de copt cu margarina, apoi se toarna compozitia de aluat, se da la cuptor pana se coace, se face proba cu scobitoarea. Cand nu se mai ia aluat pe scobitoare este aluatul copt.

Pana se raceste aluatul, se pregateste crema.

Se ia o tigaie de marime normala in care se topeste ciocolata, apoi se adauga frisca lichida.

Se amesteca pana se formeaza crema.

Se ia de pe foc,se lasa la racit, apoi o incorporam cu mascarpone.

Crema obtinuta se intinde peste blatul racit.

Din frisca lichida, intaritor de frisca, zahar se face frisca, cu care se orneaza deasupra.

Capsunile se spala, apoi se dau prin zahar si se decoreaza peste frisca.

Peste crema am decorat cu nuca de cocos macinata si nuca macinata.

Prajitura se da la rece, cel putin doua ore.

Atentie: citeste si la Tipsuri!

 

TIPS-URI

1

In frisca am pus intaritor de frisca.

2

Eu am pus cocos si nuca macinata in loc de ciocolata rasa.

3

Prajitura am pus-o la congelator pentru o jumatate de ora, in forma rotunda, inainte de a pune la frigider, asa este crema intarita bine. Apoi se scoate din forma.

4

In aluat am pus putina coaja de portocala, cat mai fin rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (24)

Cris2711 1

17.05.2016, 11:39

Ica ,da

Cris2711 1

17.05.2016, 11:39

Va multumesc frumos si va pup pe toti

mena29 1

17.05.2016, 23:50

Woooow!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu frisca si mascarpone