Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata de pepene rosu cu branza...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateSe taie bucata de paine si pepenele cuburi. Pepenele se transfera pe o farfurie, iar crutoanele se amesteca cu putin ulei de masline, sare si semintele de fenicul. Se prajesc la foc mediu...Citeste continuarea
Ciupercute umplute cu mix de legume
Postat de: anuta in Aperitive / Garnituri1.Ciupercilor spalate,curatate si zvantate li se indeparteaza piciorusele apoi se stropesc bine in interiorul palariei cu ulei de masline si un praf de sare ,se aseaza una langa alta,cu scobitura...Citeste continuarea
Pui Tom kha cu orez aromat
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se curata si toaca ghimbirul marunt. Se taie pieptul de pui cuburi si ciupercile sferturi. Se incalzeste uleiul intr-un wok sau...Citeste continuarea
Burger Wagyu cu omleta, sos picant...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe incalzeste chifla cateva minute, la 180 de grade Celsius, in cuptor. Se amesteca carnea de vita cu sare si piper si se modeleaza intr-o chiftea nu foarte compacta. Se gateste...Citeste continuarea
Bureti vineciori cu usturoi
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postMai intai spalam bine buretii sub jet de apa sa cada toate impuritatile. Apoi ii asezam intr-un vas de ceramica, presaram delikat, piper, apoi adaugam uleiul si apa si dam la cuptor cca 30 min....Citeste continuarea
Pui toscan
Postat de: anuta in PuiPulpele dezosate spalate si zvantate,se subtiaza in partile mai goase apoi se sareaza,pipereaza si se dau cu un praf de legume deshidratate. Se fierb frunzele de spanac in apa cu sare cca 5...Citeste continuarea
Ciorba de gulii umplute
Postat de: anuta in CurcanMorcovul ,pastarnacul si radacina de patrunjel curatate si spalate se taie cubulete mici si se pun la la fiert in cca 3-4 l de apa cu o lingurita varfuita de sare.Se adauga si cartofii taiati in...Citeste continuarea
Aperitiv timbale de fasole si spuma...
Postat de: anuta in Aperitive / GarnituriCartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este nevoie se sareaza si pipereaza, dupa gust. Se fierbe fasolea...Citeste continuarea
Saramura de platica
Postat de: anuta in Peste1.Pestele se curata de intestine,de solzi,se cresteaza in partea de sus unde carnea este mai groasa,se spala,se scurge bine si se indulceste cu un praf de sare grunjoasa.Dupa ce au stat ceva timp...Citeste continuarea
Prajitura Paradise Fanny
Postat de: anuta in PrajituriSe maruntesc piscoturile apoi se amesteca cu mierea de albine si untul moale apoi se intinde intr-un strat uniform, se preseaza bine cu o lingura, intr-o forma circulara cu inel detasabil, se...Citeste continuarea
Sufleu de dovlecel cu sunca si telemea
Postat de: VanessaAli in SalatePrima data curatam dovleceii de coaja si ii dam prin razatoarea mai mare. Adaugam catava sare si ii frecam sa iasa apa din ei. Dupa ce a iesit suficienta apa, ii punem intr-o sita pentru paste si...Citeste continuarea
Prajitura cu jeleu de fructe
Postat de: anuta in PrajituriSe amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform,bine presat cu o lingura ,in forma cu margine detasabila. Se mixeaza bine smantana cu...Citeste continuarea
Prajitura Lamaita cu miere de...
Postat de: anuta in PrajituriPentru foi se pun la fiert uleiul cu laptele si zaharul iar dupa cateva clocote adaugi mierea,bicarbonatul si amesteci bine.Dai de pe flacara si adaugi cele 2 oua batute bine si turnate in fir...Citeste continuarea
Prajitura cu nectar de morcovi si...
Postat de: anuta in PrajituriSe dau la blender biscuitii apoi se framanta cu untul si ciocolata topite.Se intinde aluatul obtinut intr-un strat uniform intr-o forma cu inel detasabil(diametrul de20 cm) Se prepara nectarul din...Citeste continuarea
Prajitura Delicia cu blat din fulgi...
Postat de: anuta in PrajituriSe maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine.Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila,pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de...Citeste continuarea
Prajitura Delicia cu capsuni
Postat de: anuta in PrajituriSe prepara blatul din biscuitii dati la robot amestecati cu untul topit si mierea de albine. Se aseaza in forma cu inel detasabil, se preseaza cu o lingura, se asaza biscuitii pe marginea...Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu ciolan afumat
Postat de: gurita_ta2005 in PorcBucatelele de carne le punem intr-un ceaun cu ulei e masline la prajit cateva minute. Adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul kapia taiat cuburi si lasam putin sa se caleasca legumele. Punem...Citeste continuarea
Piure cu carncaiori
Postat de: eumimi in PorcSe curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert cu un praf de sare. Intre timp curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit si o lasam 5-6 minute. Adauagam bulionul si un pahar de apa,...Citeste continuarea
Prajitura parfumata cu caise si cirese
Postat de: momo121 in DulciuriSeparam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea, pe urma adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Punem si galbenusurile unul cate...Citeste continuarea
Inghetata de vanilie (reteta 2)
Postat de: ancutsa in DulciuriVasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator vreo 2 zile (pentru ca e vara si ca sa nu se mai dezghete asa repede). Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile....Citeste continuarea
Chiftelute cu ardei copt
Postat de: AndrutzaP in PorcArdeii capia se coc in cuptor si apoi se transforma intr-o pasta omogena cu ajutorul unui blender vertical. Carnea tocata se amesteca cu ceapa, usturoiul, patrunjelul,...Citeste continuarea
Piure de spanac cu ardei copt
Postat de: AndrutzaP in Aperitive / GarnituriArdei spalati se pun la copt in cuptor. Spanacul se fierbe 10 minute (spanacul se adauga in apa cand aceasta atinge punctul de fierbere). Dupa 10 minute de fiert,...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de mustar si...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcBucatile de carne se condimenteaza,se pun pe rand la prajit in multicooker, se seteaza la functia Fry, se pune ulei de masline si rumenim usor pe rand bucatile de carne (atentie sa nu le ardeti)....Citeste continuarea
Ficat de pui la wok
Postat de: Constelatialeu in FicatMai intai spalam ficatul si-l tamponam cu un servetel , apoi curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Asezam pe foc tigaia wok o lasam sa se...Citeste continuarea
Supa de rosii
Postat de: gurita_ta2005 in SupeSe toaca ceapa marunt, morcovii si telina cubulete, frunzele de ceapa verde cat mai marunt,se pun in oala de ciorba peste untul topit cu ulei de masline. Se lasa cateva minute, se adauga cubul...Citeste continuarea
Lipii jamaicane by Jamie Oliver
Postat de: Ksenya in Jamie OliverDin ingredientele de mai sus formam o coca elastica . Cand avem gratarul disponibil si incins,formam 7 bile. Luam cate una si o intindem pe o planseta tapetata cu faina cu ajutorul sucitorului, de...Citeste continuarea
Orez cu legume si carne de porc
Postat de: eumimi in PorcMai intai punem uleiul la incins. Adaugam carnea de porc taiata in bucati de marimea dorita. Adaugam si ceapa tocata marunt si lasam la calit 10-12 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam si...Citeste continuarea
Tortulet aromat cu cirese si ricotta
Postat de: andaoana in TorturiSeparam galbenusul de albus. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile, ghimbirul ,coaja de lamaie si omogenizam bine . Cele 6 linguri...Citeste continuarea
Omleta cu ceapa verde
Postat de: stefy_a in Aperitive / Garnituri- se curata ceapa si se spala - se taie bucatele - se bat ouale bine si se adauga bucatile de ceapa - se amesteca bine - compozitia se pune la prajit intr-o tava in care s-a pus foarte...Citeste continuarea
Rulouri din foietaj cu sunca si...
Postat de: stefy_a in Aperitive / Garnituri- dacă folosim aluat congelat îl lăsăm să se decongeleze la temperatura camerei - intindem apoi foaia şi o ungem cu o parte din oul bătut - se taie sunca si cascavalul feliute...Citeste continuarea
Clafoutis cu cireșe
Postat de: AndrutzaP in PrajituriCireselor spalate li se scot samburii apoi le asezam in tava in care urmeaza sa coacem prajiturica. Preincalziti cuptorul la 190 grade. Oualele le batem bine cu...Citeste continuarea
Prajitura marmorata cu visine
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe spala visinele, se scot samburii si se pun intr-un bol. Se adauga zaharul, se amesteca si se lasa deoparte pentru aproximativ 15-20 de minute, dupa care se pun intr-o strecuratoare sa se surga...Citeste continuarea
Rigatoni Pie
Postat de: rocsi_1612 in PasteCuratam ceapa verde si o taiem rondele. Ardeiul kapia il taiem cubulete. Rosiile decojite le punem in blender si le pasam. Intr-o tigaie incingem uleiul. Punem catelul de usturoi curatat, ardeiul...Citeste continuarea
Tarta de fructe de padure si jeleu...
Postat de: gospodariu in DulciuriPregatirea aluatului de tarta: Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa. Peste aceasta se adauga galbenusul,zeama de lamaie...Citeste continuarea
Salata de penne cu sos pesto
Postat de: AndrutzaP in PennePennele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Maslinele se taie rondele. Rosiile cherry se taie in 4. Ardeiul se taie cubulete. Cand...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si mascarpone
Postat de: andaoana in TorturiIncepem prin a pregati mousul de ciocolata deoarece trebuie sa-l punem la frigider sa se raceasca bine inainte de a-l bate. Intr-o cratita punem la incalzit frisca impreuna cu putina sare (cat...Citeste continuarea
Pandispan cu caise, branza de vaci...
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devine o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu laptele si turnam compozitia peste...Citeste continuarea
Drob taranesc
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe fierbe ficatul de porc in apa cu putina sare, pentru aprox 40 de minute. Se lasa la racit, apoi se taie foarte marunt, va puteti ajuta de robotul de bucatarie. Intr-un vas mare se amesteca...Citeste continuarea
Meniu de vară
Postat de: ela2015 in Aperitive / GarnituriSpălăm, curățăm și tăiem legumele după preferință (această operațiune o puteți face în pași pentru a nu avea timpi morți în bucătărie; pregătiți legumele exact...Citeste continuarea
Tort Fanta
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, adaugam si galbenusurile pe rand, unul cate unul si mixam pana obtinem un aluat albicios. Punem si...Citeste continuarea
Trigoane cu branza sarata
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriDrojdia o dizolvam impreuna cu lingurita de zahar si oul, amestecam bine pana obtinem o pasta moale! Intr-un bol punem faina, este bine sa o cernem inainte sau sa o amestecam cu un tel...Citeste continuarea
Salata orientala de vara
Postat de: momo121 in SalateIn primul rand spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare cu tot cu coaja, iar ouale le punem peste cartofi, in oala, din momentul in care apa a inceput sa fiarba, si lasam pana cand...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de lamaie si menta
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cand se obtine o spuma tare, se adauga laptele si se...Citeste continuarea
Tarta rustica
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se amesteca. Se pune untura, oul batut si laptele caldut cate putin pentru a se putea framanta, pana se obtine un aluat omogen,...Citeste continuarea
NAKED CAKE CU ZMEURA SI CIOCOLATA
Postat de: amalia01 in TorturiMai intai apeli zmeura si o lasi scurs intr-o sita. a. blat Biscuitii digestivi se sfarama . Margarina se topeste si se adauga peste biscuiti, omogenizand bine totul. Compozitia...Citeste continuarea
Oua in cuib
Postat de: Adrian2016 in Aperitive / GarnituriIntr-o forma de briose mai mari unse cu unt, am adaugat cate un cerc de paine pe care in prealabil l-am decupat cu paharul dintr-o felie de paine toast.Deasupra am...Citeste continuarea
Prajitura rapida cu crema de lapte...
Postat de: andaoana in Dulciuri200 gr capsuni spalati si curatati de codite ii punem intr-un vas pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar si 50 ml apa si lasam pana da in clocot. Lasam la racit iar apoi cu blenderul facem o...Citeste continuarea
Rosii coapte umplute cu branza
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriRosiile le taiem de capacele ( pe care nu le aruncam ca le vom folosi ca si capacele pentru rosii) le scobim si le lasam cu gura in jos la scurs pentru 10-15 minute. Branza o dam pe razatoarea...Citeste continuarea
Aperitiv rapid
Postat de: Adrian2016 in Aperitive / GarnituriFiecare felie de franzela am uns-o pe o parte cu unt si am asezat-o pe hartia de copt cu care am tapetat tava cuptorului.Deasupra am uns felia de paine cu crema de...Citeste continuarea
Șnițele din piept de pui marinat
Postat de: AndrutzaP in PuiAcest mod de pregatire necesita putin mai mult timp deoarece trebuie marinata carnea. Sosul in care se va marina carnea se face astfel: mustarul se amesteca cu sosoul worcester si cu...Citeste continuarea