A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de pepene rosu cu branza...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Se taie bucata de paine si pepenele cuburi.  Pepenele se transfera pe o farfurie, iar crutoanele se amesteca cu putin ulei de masline, sare si semintele de fenicul. Se prajesc la foc mediu...Citeste continuarea

Ciupercute umplute cu mix de legume

Postat de: anuta in Aperitive / Garnituri

1.Ciupercilor spalate,curatate si zvantate li se indeparteaza piciorusele apoi se stropesc bine in interiorul palariei cu ulei de masline si un praf de sare ,se aseaza una langa alta,cu scobitura...Citeste continuarea

Pui Tom kha cu orez aromat

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.  Se curata si toaca ghimbirul marunt. Se taie pieptul de pui cuburi si ciupercile sferturi. Se incalzeste uleiul intr-un wok sau...Citeste continuarea

Burger Wagyu cu omleta, sos picant...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se incalzeste chifla cateva minute, la 180 de grade Celsius, in cuptor.  Se amesteca carnea de vita cu sare si piper si se modeleaza intr-o chiftea nu foarte compacta.  Se gateste...Citeste continuarea

Bureti vineciori cu usturoi

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Mai intai spalam bine buretii sub jet de apa sa cada toate impuritatile. Apoi ii asezam intr-un vas de ceramica, presaram delikat, piper, apoi adaugam uleiul si apa si dam la cuptor cca 30 min....Citeste continuarea

Pui toscan

Postat de: anuta in Pui

Pulpele dezosate spalate si zvantate,se subtiaza in partile mai goase apoi se sareaza,pipereaza si se dau cu un praf de legume deshidratate. Se fierb frunzele de spanac in apa cu sare cca 5...Citeste continuarea

Ciorba de gulii umplute

Postat de: anuta in Curcan

Morcovul ,pastarnacul si radacina de patrunjel curatate si spalate se taie cubulete mici si se pun la la fiert in cca 3-4 l de apa cu o lingurita varfuita de sare.Se adauga si cartofii taiati in...Citeste continuarea

Aperitiv timbale de fasole si spuma...

Postat de: anuta in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este nevoie se sareaza si pipereaza, dupa gust. Se fierbe fasolea...Citeste continuarea

Saramura de platica

Postat de: anuta in Peste

1.Pestele se curata de intestine,de solzi,se cresteaza in partea de sus unde carnea este mai groasa,se spala,se scurge bine si se indulceste cu un praf de sare grunjoasa.Dupa ce au stat ceva timp...Citeste continuarea

Prajitura Paradise Fanny

Postat de: anuta in Prajituri

Se maruntesc piscoturile apoi se amesteca cu mierea de albine si untul moale apoi se intinde intr-un strat uniform, se preseaza bine cu o lingura, intr-o forma circulara cu inel detasabil, se...Citeste continuarea

Sufleu de dovlecel cu sunca si telemea

Postat de: VanessaAli in Salate

Prima data curatam dovleceii de coaja si ii dam prin razatoarea mai mare. Adaugam catava sare si ii frecam sa iasa apa din ei. Dupa ce a iesit suficienta apa, ii punem intr-o sita pentru paste si...Citeste continuarea

Prajitura cu jeleu de fructe

Postat de: anuta in Prajituri

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform,bine presat cu o lingura ,in forma cu margine detasabila. Se mixeaza bine smantana cu...Citeste continuarea

Prajitura Lamaita cu miere de...

Postat de: anuta in Prajituri

Pentru foi se pun la fiert uleiul cu laptele si zaharul iar dupa cateva clocote adaugi mierea,bicarbonatul si amesteci bine.Dai de pe flacara si adaugi cele 2 oua batute bine si turnate in fir...Citeste continuarea

Prajitura cu nectar de morcovi si...

Postat de: anuta in Prajituri

Se dau la blender biscuitii apoi se framanta cu untul si ciocolata topite.Se intinde aluatul obtinut intr-un strat uniform intr-o forma cu inel detasabil(diametrul de20 cm) Se prepara nectarul din...Citeste continuarea

Prajitura Delicia cu blat din fulgi...

Postat de: anuta in Prajituri

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine.Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila,pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de...Citeste continuarea

Prajitura Delicia cu capsuni

Postat de: anuta in Prajituri

Se prepara blatul din biscuitii dati la robot amestecati cu untul topit si mierea de albine. Se aseaza in forma cu inel detasabil, se preseaza cu o lingura, se asaza biscuitii pe marginea...Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu ciolan afumat

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Bucatelele de carne le punem intr-un ceaun cu ulei e masline la prajit cateva minute. Adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul kapia taiat cuburi si lasam putin sa se caleasca legumele. Punem...Citeste continuarea

Piure cu carncaiori

Postat de: eumimi in Porc

Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert cu un praf de sare. Intre timp curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit si o lasam 5-6 minute. Adauagam bulionul si un pahar de apa,...Citeste continuarea

Prajitura parfumata cu caise si cirese

Postat de: momo121 in Dulciuri

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea, pe urma adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Punem si galbenusurile unul cate...Citeste continuarea

Inghetata de vanilie (reteta 2)

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator vreo 2 zile (pentru ca e vara si ca sa nu se mai dezghete asa repede). Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile....Citeste continuarea

Chiftelute cu ardei copt

Postat de: AndrutzaP in Porc

   Ardeii capia se coc in cuptor si apoi se transforma intr-o pasta omogena cu ajutorul unui blender vertical.    Carnea tocata se amesteca cu ceapa, usturoiul, patrunjelul,...Citeste continuarea

Piure de spanac cu ardei copt

Postat de: AndrutzaP in Aperitive / Garnituri

   Ardei spalati se pun la copt in cuptor.    Spanacul se fierbe 10 minute (spanacul se adauga in apa cand aceasta atinge punctul de fierbere). Dupa 10 minute de fiert,...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos de mustar si...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Bucatile de carne se condimenteaza,se pun pe rand la prajit in multicooker, se seteaza la functia Fry, se pune ulei de masline si rumenim usor pe rand bucatile de carne (atentie sa nu le ardeti)....Citeste continuarea

Ficat de pui la wok

Postat de: Constelatialeu in Ficat

Mai intai spalam ficatul si-l tamponam cu un servetel , apoi curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Asezam pe foc tigaia wok o lasam sa se...Citeste continuarea

Supa de rosii

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Se toaca ceapa marunt, morcovii si telina cubulete, frunzele de ceapa verde cat mai marunt,se pun in oala de ciorba peste untul topit cu ulei de masline. Se lasa cateva minute, se adauga cubul...Citeste continuarea

Lipii jamaicane by Jamie Oliver

Postat de: Ksenya in Jamie Oliver

Din ingredientele de mai sus formam o coca elastica . Cand avem gratarul disponibil si incins,formam 7 bile. Luam cate una si o intindem pe o planseta tapetata cu faina cu ajutorul sucitorului, de...Citeste continuarea

Orez cu legume si carne de porc

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai punem uleiul la incins. Adaugam carnea de porc taiata in bucati de marimea dorita. Adaugam si ceapa tocata marunt si lasam la calit 10-12 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam si...Citeste continuarea

Tortulet aromat cu cirese si ricotta

Postat de: andaoana in Torturi

Separam galbenusul de albus. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile, ghimbirul ,coaja de lamaie si omogenizam bine . Cele 6 linguri...Citeste continuarea

Omleta cu ceapa verde

Postat de: stefy_a in Aperitive / Garnituri

- se curata ceapa si se spala - se taie bucatele - se bat ouale bine si se adauga bucatile de ceapa - se amesteca bine - compozitia se pune la prajit intr-o tava in care s-a pus foarte...Citeste continuarea

Rulouri din foietaj cu sunca si...

Postat de: stefy_a in Aperitive / Garnituri

- dacă folosim aluat congelat îl lăsăm să se decongeleze la temperatura camerei - intindem apoi foaia şi o ungem cu o parte din oul bătut - se taie sunca si cascavalul feliute...Citeste continuarea

Clafoutis cu cireșe

Postat de: AndrutzaP in Prajituri

   Cireselor spalate li se scot samburii apoi le asezam in tava in care urmeaza sa coacem prajiturica. Preincalziti cuptorul la 190 grade.    Oualele le batem bine cu...Citeste continuarea

Prajitura marmorata cu visine

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se spala visinele, se scot samburii si se pun intr-un bol. Se adauga zaharul, se amesteca si se lasa deoparte pentru aproximativ 15-20 de minute, dupa care se pun intr-o strecuratoare sa se surga...Citeste continuarea

Rigatoni Pie

Postat de: rocsi_1612 in Paste

Curatam ceapa verde si o taiem rondele. Ardeiul kapia il taiem cubulete. Rosiile decojite le punem in blender si le pasam. Intr-o tigaie incingem uleiul. Punem catelul de usturoi curatat, ardeiul...Citeste continuarea

Tarta de fructe de padure si jeleu...

Postat de: gospodariu in Dulciuri

Pregatirea aluatului de tarta: Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa. Peste aceasta se adauga galbenusul,zeama de lamaie...Citeste continuarea

Salata de penne cu sos pesto

Postat de: AndrutzaP in Penne

    Pennele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.      Maslinele se taie rondele. Rosiile cherry se taie in 4. Ardeiul se taie cubulete.     Cand...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si mascarpone

Postat de: andaoana in Torturi

Incepem prin a pregati mousul de ciocolata deoarece trebuie sa-l punem la frigider sa se raceasca bine inainte de a-l bate. Intr-o cratita punem la incalzit frisca impreuna cu putina sare (cat...Citeste continuarea

Pandispan cu caise, branza de vaci...

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devine o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu laptele si turnam compozitia peste...Citeste continuarea

Drob taranesc

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

Se fierbe ficatul de porc in apa cu putina sare, pentru aprox 40 de minute. Se lasa la racit, apoi se taie foarte marunt, va puteti ajuta de robotul de bucatarie. Intr-un vas mare se amesteca...Citeste continuarea

Meniu de vară

Postat de: ela2015 in Aperitive / Garnituri

Spălăm, curățăm și tăiem legumele după preferință (această operațiune o puteți face în pași pentru a nu avea timpi morți în bucătărie; pregătiți legumele exact...Citeste continuarea

Tort Fanta

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, adaugam si galbenusurile pe rand, unul cate unul si mixam pana obtinem un aluat albicios. Punem si...Citeste continuarea

Trigoane cu branza sarata

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Drojdia o dizolvam impreuna cu lingurita de zahar si oul, amestecam bine pana obtinem o pasta moale! Intr-un bol punem faina, este bine sa o cernem inainte sau sa o amestecam cu un tel...Citeste continuarea

Salata orientala de vara

Postat de: momo121 in Salate

In primul rand spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare cu tot cu coaja, iar ouale le punem peste cartofi, in oala, din momentul in care apa a inceput sa fiarba, si lasam pana cand...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de lamaie si menta

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cand se obtine o spuma tare, se adauga laptele si se...Citeste continuarea

Tarta rustica

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se amesteca. Se pune untura, oul batut si laptele caldut cate putin pentru a se putea framanta, pana se obtine un aluat omogen,...Citeste continuarea

NAKED CAKE CU ZMEURA SI CIOCOLATA

Postat de: amalia01 in Torturi

Mai intai apeli zmeura si o lasi scurs intr-o sita.  a. blat Biscuitii digestivi se sfarama . Margarina se topeste si se adauga peste biscuiti, omogenizand bine totul. Compozitia...Citeste continuarea

Oua in cuib

Postat de: Adrian2016 in Aperitive / Garnituri

      Intr-o forma de briose mai mari unse cu unt, am adaugat cate un cerc de paine pe care in prealabil l-am decupat cu paharul dintr-o felie de paine toast.Deasupra am...Citeste continuarea

Prajitura rapida cu crema de lapte...

Postat de: andaoana in Dulciuri

200 gr capsuni spalati si curatati de codite ii punem intr-un vas pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar si 50 ml apa si lasam pana da in clocot. Lasam la racit iar apoi cu blenderul facem o...Citeste continuarea

Rosii coapte umplute cu branza

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Rosiile le taiem de capacele ( pe care nu le aruncam ca le vom folosi ca si capacele pentru rosii) le scobim si le lasam cu gura in jos la scurs pentru 10-15 minute. Branza o dam pe razatoarea...Citeste continuarea

Aperitiv rapid

Postat de: Adrian2016 in Aperitive / Garnituri

      Fiecare felie de franzela am uns-o pe o parte cu unt si am asezat-o pe hartia de copt cu care am tapetat tava cuptorului.Deasupra am uns felia de paine cu crema de...Citeste continuarea

Șnițele din piept de pui marinat

Postat de: AndrutzaP in Pui

   Acest mod de pregatire necesita putin mai mult timp deoarece trebuie marinata carnea. Sosul in care se va marina carnea se face astfel: mustarul se amesteca cu sosoul worcester si cu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]