Mie imi plac doar cu usturoi vinetele pane. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/vinete-pane-cu-sos-de-usturoi/
Taiem vanata rondele de grosimea dorita. Eu le-am taiat mai subtiri sa se patrunde bine.
Batem ouale intr-un bol, adaugam faina, sare, piper, ardei boia si oregano si amestecam bine.
Punem o tigaie cu ulei la incins, iar cand este incins bine punem rondelele de vinete date prin ou batut.
Le prajim pe ambele parti si le scoatem pe un servet de hartie.
Curatam usturoiul si il pisam bine cu sare. Dupa ce l-am pisat, il punem intr-un castronel si cu o lingura de lemn ( neaparat de lemn) amestecam putin, punem putin ulei si amestecam ca la maioneza. Punem si o lingurita de otet si amestecam in continuare, iar putin ulei pana cand creste suficient de mult. Nu va faceti griji din cauza otetului, nu se va resimti la gust.
Servim vinetele cu sos de usturoi.
Pofta buna!
1
Puteti servi cu orice garnitura.