Pricomide asortate

de Ancutsa in Dulciuri, 22 Aug 2016 | 2685 vizualizari

 

Pricomide cu migdale si dulceata de afine, cu nuca si dulceata de capsuni, cu migdale si cacao.

 

INGREDIENTE

  • Albusurile de la 5 oua (de marime medie);
  • 5 linguri de zahar;
  • 4 linguri (pline) de faina;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • un plic zahar vanilat;
  • un virf lingurita sare;
  • pentru arome: cacao, nuca macinata, migdale macinate, dulceturi
Portii: 60
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pricomide asortate:

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa ouale. Vom folosi la aceasta reteta numai albusurile, iar galbenusurile puteti sa le folositi la alta reteta. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste bezeaua.

Se adauga praful de copt si, treptat, faina, amestecand cu o lingura.

Compozitia se imparte in mai multe castronele, in functie de cate arome dorim. Eu am vrut urmatoarele arome:

- pricomide cu nuca macinata (am pus intr-un castronel 5 linguri de nuca);

- in altul, nuca si dulceata de capsuni;

- migdale macinate cu dulceata de afine (veti observa ca se va colora in mov spre indigo);

- migdale macinate si cacao.

Va puteti juca aici dupa gust si inspiratie. E o activitate placuta de impartasit cu cei mici :)

 

Se pune compozitia in sprit (fara mot, daca aveti nuca mai mare) si se formeaza pricomide intr-o tava incapatoare (cu foaie de copt). Se da tava la cuptor, la foc mediu, pana devin aurii pe margini sau aprox 10 de minute. Verificati-le din cand in cand pentru ca se pot arde usor.

Eu am obtinut 2 tavi.

Se servesc reci, se pot uni doua cate doua, lipindu-le cu dulceata sau crema de ciocolata.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/pricomide-asortate.html

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa folositi coloranti, ci arome naturale, cum am preferat si eu, trebuie sa tineti cont ca dulceata de afine tinde sa dea o nuanta de indigo pricomidelor, dar nu va faceti griji, pentru ca acest lucru nu le influenteaza gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomide asortate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa