Piscoturi pufoase cu stafide si rahat de trandafiri

de Ancutsa in Dulciuri, 22 Aug 2016 | 2263 vizualizari

 

Reteta o am de la mama, am incercat-o prima oara acum 2 ani si am fost foarte incantata de consistenta piscoturilor, comparativ cu experimentele mele de pana la acea vreme. De atunci le-am tot gatit si au ramas preferatele mele :)
Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar (aprox 200 g)
  • 10 linguri faina (aprox 200 g)
  • 5 linguri ulei
  • 1varf de lingurita cu sare
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie
  • Coaja rasa de lamaie, stafide, rahat
  • Zahar farin
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piscoturi pufoase cu stafide si rahat de trandafiri:

Se incalzeste cuptorul.

Separam ouale. Batem albusurile si un varf de lingurita de sare cu telul sau mixerul pana se obtine o spuma nu prea tare. Apoi amestecam galbenusurile si zaharul cu mixerul pana obtinem o crema (aprox 1 minut).

Peste galbenusuri turnam spuma de albusuri, amestecam bine cu o spatula, picuram si uleiul si amestecam continuu.

Adaugam amoniacul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie si turnam in ploaie faina, amestecand tot timpul cu spatula.

Vom obtine un aluat foarte moale, din care vom pune cu lingurita in tava piscoturi la distanta intre ele, pentru ca isi mari volumul in cuptor.

Se orneaza cu stafide si rahat si se dau la cuptorul pre-incalzit pentru aprox. 20 de minute, la foc mediu.

Ele sunt gata cand devin aurii pe margini. Eu am obtinut 2 tavi.

Dupa ce le scoatem in cuptor, le asezam pe o farfurie presarata cu zahar farin si le pudram tot cu zahar farin. Sunt foarte moi si pufoase si gata de savurat!

Sa le gatiti pentru cei dragi!

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/04/piscoturi-pufoase.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi pufoase cu stafide si rahat de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banuti italienesti cu lamaie si gem de prune