Batoane cu mac si susan

de Gherca Daniela in Piine, 24 Aug 2016 | 4720 vizualizari

 

Cand am gustat din aceste batoane imediat scoase din cuptor (mirosul in bucatarie era prea frumos) am zis wow, au gustul covrigilor aia grosi din copilaria mea si ce sa mai zic ca sunt si pufoase, gustoase si deloc complicate.

Eu zic ca merita sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 50g zahar
  • 250ml apa calduta
  • 80ml ulei
  • In plus:
  • 1 lingurita faina+ 50ml apa
  • sirop din apa cu zahar
  • mac
  • susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu mac si susan:

         Intr-un bol punem faina, drojdia (fara a o dilua), sarea si zaharul si adaugam apa putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si la sfarsit uleiul (tot putin cate putin). Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat.  Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
       Aluatul crescut il impartim in 8 parti egale, iar fiecare bucata o intindem intr-un dreptunghi, apoi il rulam bine pe lungime pana obtinem un baton.
      Tapetam o tava mare cu hartie de copt si asezam batoanele obtinute la putina distanta unul de altul si le lasam acoperite cu un prosop 30 minute.
 Dupa ce au crescut putin batoanele in tava, pregatim un amestec din 50 ml apa si 1 lingurita de faina, iar cu aceasta pasta ungem cele 8 batoane si presaram mac (pe 4 batoane) si susan (pe celelalte 4).
 Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 30 minute sau pana sunt frumos rumenite.
         Intre timp pregatim un sirop din apa cu zahar si cand scoatem tava din cuptor, ungem batoanele fierbinti cu siropul obtinut.
       Lasam putin sa se racoreasca si putem servi cu mare pofta.
Va asigur ca sunt cele mai bune batoane mancate pana acum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

26.08.2016, 22:21

Sunt minunate!

Ancutsa 1

27.08.2016, 16:48

Arata grozav!

mirela0911 1

03.09.2016, 19:50

Trebuie sa le incerc si eu, mai ales ca azi maine incepe scoala!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa