Gratin de dovlecei cu carne

de Catalina L in Mancaruri de legume, 20 Aug 2016 | 4149 vizualizari

 

Un gratin delicios cu dovlecei proaspeti culesi direct de la ferma. 
Toata lumea cunoste dovlecelul verde dar mai putin dovlecelul galben- o leguma veche reaparuta.
Dovlecelul poate avea culori diferite: galben, verde deschis, verde închis, verde inchis spre negru şi de asemenea o varietate de forme. Dovlecelul verde se mai numeşte şi Zucchini.
Denumirea sofisticată se datorează faptului că deşi dovlecelul s-a răspândit din America în toată lumea, în Italia a fost intens cultivat.
Fructele dovlecelului galben sunt cilindrice, si ajung la lungimea de 18-22 cm. Coaja este de culoare galbena, iar miezul de culoare crem-galbena, zemos, cu gust placut si cu continut bogat de vitamina C. Soiul este potrivit pentru consum in stare proaspata, fiarta sau prajita.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/gratin-de-dovlecei-cu-carne.html

 

INGREDIENTE

  • 6-8 dovlecei (verde si galben)
  • 350g de carnede vita tocată
  • 2 cepe mici
  • 1 catel de usturoi
  • 2 roșii
  • 1 lingura bulion de rosii
  • 1/2 ardei roșu
  • cimbru uscat
  • 150 g cascaval ras
  • sare, piper,
  • 2 oua
  • 2 linguri de smantana
  • boia de ardei
  • ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de dovlecei cu carne:

Se spala legumele.

Dovleceii se taie în felii rotunde nu prea groase.

Se pune sare si piper si se prăjeșc într-o tigaie cu un pic de ulei de masline. Se presara deasupra cimbru uscat.

Se scot pe hârtie absorbanta.

Se curata si se taie marunt ceapa și usturoiul. Se pune la-ncalzit un pic de ulei de masline si se prajeste ceapa si usturoiul. Cand sunt rumenite se adaugă ardeiul roșu tăiat bucatele si carnea tocata. Se amestecă bine pentru a obtine o compoziție uniformă. Puneti boia de ardei, sare și piper. Se adauga bulionul de rosii si rosiile taiate bucatele. Fierbeti la foc mic 10-15 minute.

Intr-un vas pentru gratin punem un strat de dovlecei, presaram un pic de branza rasa și acoperim cu un strat de carne. Se repeta : un strat de dovlei, cascaval ras si restul de carne. Terminam cu un strat de dovlecei.

Se bat ouale cu smantana. Se asezoneaza cu sare si piper. Se varsa compozitia peste dovlecei, se presară cascaval ras si se da la cuptorul incins la 200°C timp de 20-25 de minute.

Serviti fierbinte!

TIPS-URI

1

Este si mai delicios a 2-a zi cand este reincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de dovlecei cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

elucubratiiculinare 1

21.08.2016, 16:16

ce papa bun

Rocsi 1

22.08.2016, 19:44

Alor mei le plac preparatele cu dovlecei...

deyutzky 1

18.09.2016, 22:30

imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci