Un pandispan delicios pe care l-am facut pentru a consuma ouale din frigider si l-am facut intr-o tava rotunda, cea mai mare tava pe care o aveam in casa :)) Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/pandispan-zebra-cu-sos-de-ciocolata/
Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam bine si apoi le punem peste albusuri.
Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam bine. Adaugam si esenta.
Eu am folosit o tava mare cu diametrul de 36 de cm. Daca folositi una mai mica, injumatatiti cantitatile pentru pandispan.
Punem compozitia de pandispan intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam pandispanul la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Trecem apoi la prepararea sosului de ciocolata: punem intr-o craticioara untul, apa si zaharul si punem pe foc pana cand zaharul se topeste. Adaugam apoi treptat si cacao si amestecam bine. Mai lasam pe foc 5-6 minute dupa care putem lasa sosul de ciocolata sa se racoreasca putin. Adaugam si esneta de rom in sosul de ciocolata.
Portionam pandispanul si departam putin fiecare portie de cealalta sa curga frumos sosul de ciocolata si cu o lingura punem ciocolata deasupra fiecarei portii de pandispan.
Deasupra presaram ornamente de ciocolata.
Pofta buna!
1
Puteti presara cacao deasupra sau nuca de cocos daca nu aveti ornamente de ciocolata, sau chiar sa puneti ciocolata rasa.