Tarta rustica cu dovlecei

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 23 Aug 2016 | 6595 vizualizari

 

Daca va plac dovleceii, aceasta tarta este una foarte buna, usor de preparat, economica si poate fi luata la pachet sau de ce nu la picnic! Eu am refacut-o ca s-a terminat foarte repede :D

 

INGREDIENTE

  • 425g dovlecei
  • 4 oua mari
  • 50g unt/ulei
  • 125g cascaval ras
  • 125-130g lapte
  • 150g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu dovlecei:

Spalam dovleceii, ii spergem si ii taiem rondele subtiri.

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, iar galbenusurile le mixam cu un praf de sare pana se deschid la culoare, dupa care adaugam untul topit si racit (sau ulei, daca nu aveti  prin casa unt), amestecam bine, apoi adaugam si cascavalul, laptele, ne ajutam de o spatula sau o lingura de lemn pentru a omogeniza bine ingredientele. Faina cu praful le copt le trecem printr-o sita direct peste compozitia de galbenusuri, potrivim de sare si amestecam totul pana la omogenizare.
       La sfarsit adaugam feliile de dovlecei si albusurile batute spuma, amestecam totul cu grija cu ajutorul unei spatuli pana omogenizam bine toate ingredientele.

       Punem compozitia rezultata intr-o tava (de 24cm am avut eu) tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini pentru a nu se lipi.
        Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40minute sau facem testul cu scobitoarea.
       O lasam sa se raceasca, o portionam dupa preferinte si se serveste rece!
Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]