Despre salata Caprese am tot auzit la tv, la o reclama, care cred ca era la un brand de mozzarella, si m-am gandit: "Ce interesant! Ia sa fac si eu, ca tot prezinta si ingredientele!". M-am uitat pe internet, si intr-adevar, scria ca doar rosii, mozzarella, busuioc si ulei de masline contine aceasta minunata salata. M-am apucat de treaba, aranjamentul de pe farfurie fiind inspirat tot de pe internet, de la diverse bloggerite.
Painea prajita este optionala. Am pus-o pentru ca am vazut asa ceva intr-o emisiune, numai ca salata era servita la pahar, si mi-a placut si aceasta idee.
Din feliile de paine alba se decupeaza 6 stelute, care se prajesc la grill.
Rosiile se spala si se taie felii subtiri, indepartand capetele.
Mozzarella se taie in felii groase, apoi se decupeaza 7 stelute din ele. Se mai taie cateva cubulete din restul de mozzarella.
Pe o farfurie se aseaza circular feliile de rosii, apoi, din loc in loc, pe cate o felie de rosie se pune o steluta de mozzarella, iar la final se aseaza cubuletele.
Se spala frunzele de busuioc, se toaca si se presara peste salata. Se adauga putina sare (eu am adaugat sarea dupa ce am facut pozele de prezentare a salatei), putin piper negru macinat si doua linguri de ulei de masline.
Ca salata sa fie mai interesanta, am adaugat la final si stelutele din paine prajita.