Vis de vara...asa i-as spune, un jeleu racoritor cu gust tropical...si menta, combinatie care te duce cu gandul direct la insule, plaja...mare, soare si nisip fierbinte!
De-ati stii de cand ma urmareste reteta asta :))))...n-am mai rezistat si astazi am preparat-o...vorba unei fete senine se stie ea cine :))))))... " Sa va faceti si voi! "....o...daaaaa! Facem!
Stratul de mango:
Stratul de cocos:
Saturati 4 persoane zic eu cu prajiturica asta, insa nu garantez, s-ar putea sa va placa mult si sa o ascundeti in pod! :))))
Mango se spala, se curata de coaja, se taie in bucati, se pune in blender, impreuna cu sucul de portocala si se face piure.
In apa rece se pune pudra de agar agar si se amesteca continuu, se pune vasul pe foc mic si se tine pana incepe sa clocoteasca. Se amesteca mereu timp de maxim 5 minute, pana se dizolva perfect, se adauga zaharul, se amesteca bine si apoi piureul de mango.
Vom mai tine pe foc un clocot doua si turnam imediat in forma de yena. Dam putin la rece dar nu pentru mult timp.
Preparam din nou agar agarul, avand grija ca de data aceasta fiind mai putin lichid se evapora mai repejor, adaugam zaharul, sarea si imediat laptele de cocos.
Scoatem de la rece vasul, si ajutandu-ne de o lingura turnam usor al doilea strat.
Punem imediat la rece si asteptam cateva ore inainte sa feliem jeleul.
Eu am avut un lapte de cocos mai transparent( facut in casa) data viitoare voi incerca cu lapte gata preparat cumparat, asta pentru o culoare mai alba.
Va las aici link sa vedeti retetea originala si sa va si inspirati mai usor in ceea ce priveste modul de preparare. Uneori ajuta mult sa poti vedea si pe video.
Va invit sa probati, merita din plin!
http://hot-thai-kitchen.com/mango-coconut-jelly/