Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tocanita de miel cu cartofi si mazare
Postat de: katty in OaieSpalam carnea de miel, o curatam de pielite si o portionam. O punem intr-un vas, adaugam vinul, piperul boabe si foile de dafin. Lasam carnea la rece pana a doua zi. O intoarcem din cand in...Citeste continuarea
Gogosi simple
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIntr-un castron, se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se adauga oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si apa calduta si se framanta totul. La...Citeste continuarea
Salata de fructe
Postat de: dantes in SalateSpalam, curatam si taiem fructele in bucati mici, le amestecam cu doua linguri de miere, le asezam in boluri si punem deasupra boabe de struguri. Citeste continuarea
Madlene cu ciocolata si portocale
Postat de: Criss in PrajituriSe bat ouale impreuna cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga untul topit, ciocolata topita, faina amestecata cu cacao si praful de copt, sucul si coaja rasa de...Citeste continuarea
Homemade Raffaello
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriPunem untul la topit la foc mic, peste care adăugăm zahărul și amestecăm constant. După ce s-a topit zahărul, oprim focul și încorporăm laptele praf. Acum adăugăm 150 de grame de...Citeste continuarea
Hering cu smantana acra
Postat de: ctlina in PesteTaiati file-ul de hering in bucati de 2 cm si asezati-le pe un plat de serviciu de preferinta lung. Taiati ceapa rondele si le depuneti peste hering. Amestecati smantana cu mustarul,...Citeste continuarea
Pui cu lamaie si parmezan
Postat de: RuxyRux in PuiSe spala carnea, se zvanta, se bate ca pentru snitel, se sareaza usor. Se amesteca galbenusurile cu zeama de lamaie, praful de busuioc si putina sare. Se pregatesc doua platouri unul cu...Citeste continuarea
Salata italiana cu creveti si parmezan
Postat de: RuxyRux in SalateCrevetii se trag la tigaie intr-o lingura de ulei de masline si unt, se tin pana se rumenesc, se adauga un praf de busuioc, un praf de sare, un praf de usturoi, un praf de piper. Salata se...Citeste continuarea
Cheeseburger
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneSimplu si rapid facem acesti cheeseburgeri. Intai de toate, condimentam carnea tocata si apoi formam 2 chiftele mai maricele si mai groase. ...Citeste continuarea
Drob de vinete
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCureti vinetele, le tai cubulete si le fierbi 15 minute, in apa usor sarata. Le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare. Calesti ceapa, apoi adaugi ardeiul taiat cubulete, mararul tocat si...Citeste continuarea
Wiener schnitzel -snitel vienez
Postat de: mihaelar63 in Bucatarasi celebriBucatile de carne se bat bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza. Sarati carnea cu ajutorul rasnitei cu sare si fulgi de chilli. Piperati usor. Pregatit doua farfurii...Citeste continuarea
Inimi de foietaj cu carne si susan
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Pentru umplutura: se caleste carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, se condimenteaza dupa gust, iar cand se rumeneste bine, se...Citeste continuarea
Ecleruri-inimi cu vanilie,...
Postat de: ancutsa in DulciuriEclerurile: Intr-o craticioara, se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga faina, se amesteca energic pana se omogenizeaza si se da de pe...Citeste continuarea
Prajitura Dragobete
Postat de: ancutsa in PrajituriBlatul: Se preincalzeste cuptorul. Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaua, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine....Citeste continuarea
Salata cu cartofi
Postat de: andaoana in SalateIncepem prin a curata si a fierbe cartofii. Pentru ca eu ajung acasa destul de tarziu, am optat pentru a-i fierbe taiati direct cubulete, dar voi, daca aveti mai mult timp, ii puteti coace sau...Citeste continuarea
Salata calda de fasole
Postat de: andaoana in SalateFasolea o punem intr-o strecuratoare (daca este fasole din conserva) si o clatim cu apa rece. O lasam sa se scurga bine. Spanacul il spalam bine, frunza cu frunza. Ceapa rosie o taiem...Citeste continuarea
Salata cu nuci si parmezan
Postat de: nadea68 in SalateSalata o curatam si o spalam. Luam un bol in care punem ingredientele noastre. Salata taiata sau cum am avut eu cu frunzulite mici, am pus-o intreaga. Adaugam nucile taiate mai grosier,...Citeste continuarea
Stiuca in sos meunier
Postat de: elucubratiiculinare in SalauSe spală fileurile de pește și se lasă la scurs. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Se bat cele 2 ouă într-o farfurie. Se cerne făina într-o farfurie...Citeste continuarea
Medalion de crap cu salsa de rosii...
Postat de: elucubratiiculinare in Crap / CarasMedalioanele de crap se spală, se condimentează cu sare și piper. Se pun pe grilul/grătarul încins și se lasă 3-5 minute pe fiecare parte. SALSA: Sparanghelul se spală, se...Citeste continuarea
Tarta cu mere si mascarpone
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi...Citeste continuarea
Ciorba din sira de porc
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe portioneaza carnea, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Ceapa se curata de foi si se spala. Telina se curata de...Citeste continuarea
Briose cu nuci pralinate
Postat de: katty in DulciuriPregatim mai intai nucile pralinate. Intr-o craticioara cu fundul gros, punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic, pana zaharul se caramelizeaza frumos, agitand din cand in cand craticioara....Citeste continuarea
Salata de quinoa cu mozzarella
Postat de: katty in SalateSpalam bine quinoa, in cateva ape. Punem quinoa intr-o craticioara impreuna cu 2 cescute de apa si un praf de sare si o fierbem pana absoarbe toata apa, apoi o lasam la racit. Taiem avocado...Citeste continuarea
Salata de naut
Postat de: katty in SalateScurgem nautul si il clatim sub jet de apa rece. Curatam avocado de coaja si scoatem samburele. Punem nautul si avocado intr-un castron si, cu o furculita, frecam pana obtinem o crema,...Citeste continuarea
Cheesecake cu lime si zmeura...
Postat de: Criss in TorturiPentru crusta, se macina biscuitii, se amesteca cu zaharul pudra, se adauga untul topit si se omogenizeaza. Se pune aceasta compozitie intr-o tava de tort, pe fundul careia am pus hartie de copt...Citeste continuarea
Salata de sfecla cu morcov
Postat de: eumimi in SalateMai intai, curatam sfecla de coaja, apoi o dam pe razatoarea mare. Morcovul il dam tot pe razatoarea mare (eu l-am dat pe lung, sa imi iasa fasii mai lungi), la fel si ardeiul. Intr-un bol...Citeste continuarea
Biscuiti cu nutella
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate, ne iese o tava de biscuiti. Se mixeaza albusurile spuma ca pentru bezea, sa devina ferme, se adauga lingura cu lingura nutella si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi se...Citeste continuarea
Paine cu ou, unt si lapte
Postat de: Pungasa_Rogue in PiineSe cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se formeaza o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun intr-o...Citeste continuarea
Burrito cu pui
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam pieptul de pui, il stergem cu niste servetele. Il taiem bucati potrivite si il batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol, amestecam uleiul, sare, piper, boia dulce, busuiocul si...Citeste continuarea
Prajitura cu pere si ciocolata
Postat de: oanapl in PrajituriIncepi amestecand untul cu zaharul macinat, pana ce obtii o crema si se topeste zaharul, adaugi galbenusurile pe rand, esenta de rom si smantana. Cand compozitia devine omogena, adaugi ciocolata...Citeste continuarea
Kebab libanez de pui
Postat de: RuxyRux in PuiPieptul de pui se spala si se taie cubulete. Se prepara marinata din iaurt, ketchup si restul ingredientelor sau se adauga pur si simplu pe rand, toate ingredientele peste bucatile de pui, se...Citeste continuarea
Salata orientala
Postat de: oanapl in SalateSpeli cartofii si ii pui la fiert in coaja. Fierbi ouale timp de 10 minute. Gogosarii ii tai felii scurte si subtiri, iar maslinele le feliezi. Dupa ce au fiert, cureti cartofii si ouale de...Citeste continuarea
Salata hummus
Postat de: RuxyRux in SalatePrima cutie de naut de scurge complet de zeama si se pune in blender. Se ia a doua cutie de naut se scurge printr-o sita si se opreste zeama, se opresc cateva boabe de naut pentru decor, apoi se...Citeste continuarea
Salata Tabouleh
Postat de: RuxyRux in SalateSe spala salata, se taie in bucati, la fel si patrunjelul se spala, scurge si se toaca. Rosiile se taie in bucati dupa dorinta, castravetii rondele, se amesteca cu salata si patrunjelul intr-un...Citeste continuarea
Ciorba de sfecla rosie cu cartofi
Postat de: oanapl in CiorbeSfecla o fierbi in coaja, apoi o cureti si o tai cubulete. Daca doresti, poti sa o tai cubulete (sau sa o dai pe razatoarea mare) si o pui la fiert cruda impreuna cu restul legumelor. ...Citeste continuarea
Tarta cu ardei copti, ciuperci si...
Postat de: oanapl in Mancare copiiPentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o...Citeste continuarea
Desert chec cu lamaie si mac
Postat de: Oana in DulciuriMixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pana devine cremos. Adauga apoi cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare. Pune apoi...Citeste continuarea
Papanasi cu gem de caise
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron, punem branza dulce, adaugam praful de sare, cele 2 oua, esenta de portocala, zaharul brun, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu si amestecam bine pana se omogenizeaza toate...Citeste continuarea
Desert tiramisu cu capsuni
Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEITiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza...Citeste continuarea
Salata cu anchoa
Postat de: Constelatialeu in SalateCuratam cartofii si ii taiem cubulete mici, ii punem la fiert, in apa cu sare; cand sunt fierti, ii scoatem si turnam peste ei asa calzi, 1 lingura de ulei in care a stat pestisorul anchoa,...Citeste continuarea
Salata de vara
Postat de: dantes in SalateRosiile cherry le taiem in doua, castravetele in felii subtiri, ardeiul gras il taiem in bucati mici. Amestecam toate legumele, adaugam putin sos de soia si o lingura de ulei de susan. Mozzarella...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: eumimi in PiineDizolvam drojdia in apa calduta, nu fiarta. Punem faina intr-un bol, adaugam drojdia dizolvata, sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati un praf de...Citeste continuarea
Piersicute
Postat de: katty in DulciuriMixam ouale cu zaharul, uleiul, praful de sare si vanilia, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Framantam bine aluatul si il dam la rece ptr 1/2 de ora. Facem bilute cat o nuca din...Citeste continuarea
Pulpa de caprioara cu sos de legume
Postat de: katty in Mancaruri cu carneCuratam pulpa de pielite, o spalam bine si o asezam intr-o tava. Punem morcovii si pastarnacul curatate si taiate rondele, telina taiata in bucati de 2-3 cm, sare, piper, ienibahar, cimbru, foile...Citeste continuarea
Supa de pui cu rosii si galuste de...
Postat de: katty in SupePunem spinarile spalate bine, la fiert. Spumam bine si cand zeama este limpede, adaugam ceapa intreaga, curatata si spalata, rondelele de morcov, telina, foaia de dafin, sare si piper. Fierbem la...Citeste continuarea
Salata cu avocado, ton si ou
Postat de: katty in SalateTaiem avocado pe jumatate, scoatem samburele, apoi il taiem cubulete. Asezam cubuletele de avocado intr-un castron si le stropim cu zeama de lamaie. Decojim ouale si le taiem cubulete. Scurgem...Citeste continuarea
Salata de ton cu porumb
Postat de: stefy_a in SalateSe taie ceapa cubulete si se amesteca cu tonul din conserve (scurs de ulei - eu nu il scurg in totalitate) si cu boabele de porumb. Se asezoneaza cu putina zeama de lamaie, sare si piper după...Citeste continuarea
Tigaie cu ciuperci, mozzarella si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriAm curatat ciupercile de pielite si le-am taiat in sferturi. Am sotat ciupercile impreuna cu uleiul de masline, la tigaie. Sarati. Adaugati o lingura de busuioc verde tocat si...Citeste continuarea
Salata cu carne de rata pane
Postat de: mihaelar63 in SalateCarnea de rata se desface fasii. Sarati si piperati carnea. Cu ouale batute, sare, faina, otet, lapte, se prepara un amestec. Prin acesta, se da carnea si se prajeste pe...Citeste continuarea
Salata greceasca cu paste si feta
Postat de: RuxyRux in SalateSe fierb pastele, se scurg si se transfera in bol. Sosul se prepara amestecand uleiul de masline cu zeama de lamaie cu otetul rosu, oregano si pudra de usturoi. Castravetele se spala, se...Citeste continuarea