A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tocanita de miel cu cartofi si mazare

Postat de: katty in Oaie

Spalam carnea de miel, o curatam de pielite si o portionam. O punem intr-un vas, adaugam vinul, piperul boabe si foile de dafin. Lasam carnea  la rece pana a doua zi. O intoarcem din cand in...Citeste continuarea

Gogosi simple

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Intr-un castron, se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se adauga oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si apa calduta si se framanta totul. La...Citeste continuarea

Salata de fructe

Postat de: dantes in Salate

Spalam, curatam si taiem fructele in bucati mici, le amestecam cu doua linguri de miere, le asezam in boluri si punem deasupra boabe de struguri. Citeste continuarea

Madlene cu ciocolata si portocale

Postat de: Criss in Prajituri

Se bat ouale impreuna cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga untul topit, ciocolata topita, faina amestecata cu cacao si praful de copt, sucul si coaja rasa de...Citeste continuarea

Homemade Raffaello

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Punem untul la topit la foc mic, peste care adăugăm zahărul și amestecăm constant. După ce s-a topit zahărul, oprim focul și încorporăm laptele praf. Acum adăugăm 150 de grame de...Citeste continuarea

Hering cu smantana acra

Postat de: ctlina in Peste

Taiati file-ul de hering in bucati de 2 cm si asezati-le pe un plat de serviciu de preferinta lung. Taiati ceapa rondele si le depuneti peste hering. Amestecati smantana cu mustarul,...Citeste continuarea

Pui cu lamaie si parmezan

Postat de: RuxyRux in Pui

Se spala carnea, se zvanta, se bate ca pentru snitel, se sareaza usor. Se amesteca galbenusurile cu zeama de lamaie, praful de busuioc si putina sare. Se pregatesc doua platouri unul cu...Citeste continuarea

Salata italiana cu creveti si parmezan

Postat de: RuxyRux in Salate

Crevetii se trag la tigaie intr-o lingura de ulei de masline si unt, se tin pana se rumenesc, se adauga un praf de busuioc, un praf de sare, un praf de usturoi, un praf de piper. Salata se...Citeste continuarea

Cheeseburger

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

          Simplu si rapid facem acesti cheeseburgeri. Intai de toate, condimentam carnea tocata si apoi formam 2 chiftele mai maricele si mai groase.    ...Citeste continuarea

Drob de vinete

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Cureti vinetele, le tai cubulete si le fierbi 15 minute, in apa usor sarata. Le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare. Calesti ceapa, apoi adaugi ardeiul taiat cubulete, mararul tocat si...Citeste continuarea

Wiener schnitzel -snitel vienez

Postat de: mihaelar63 in Bucatarasi celebri

Bucatile de carne se bat bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza. Sarati carnea cu ajutorul rasnitei cu sare si fulgi de chilli. Piperati usor. Pregatit doua farfurii...Citeste continuarea

Inimi de foietaj cu carne si susan

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

Se lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei.  Pentru umplutura: se caleste carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, se condimenteaza dupa gust, iar cand se rumeneste bine, se...Citeste continuarea

Ecleruri-inimi cu vanilie,...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

   Eclerurile: Intr-o craticioara, se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga faina, se amesteca energic pana se omogenizeaza si se da de pe...Citeste continuarea

Prajitura Dragobete

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Blatul: Se preincalzeste cuptorul.  Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaua, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine....Citeste continuarea

Salata cu cartofi

Postat de: andaoana in Salate

Incepem prin a curata si a fierbe cartofii. Pentru ca eu ajung acasa destul de tarziu, am optat pentru a-i fierbe taiati direct cubulete, dar voi, daca aveti mai mult timp, ii puteti coace sau...Citeste continuarea

Salata calda de fasole

Postat de: andaoana in Salate

Fasolea o punem intr-o strecuratoare (daca este fasole din conserva) si o clatim cu apa rece. O lasam sa se scurga bine. Spanacul il spalam bine, frunza cu frunza. Ceapa rosie o taiem...Citeste continuarea

Salata cu nuci si parmezan

Postat de: nadea68 in Salate

Salata o curatam si o spalam. Luam un bol in care punem ingredientele noastre. Salata taiata sau cum am avut eu cu frunzulite mici, am pus-o intreaga. Adaugam nucile taiate mai grosier,...Citeste continuarea

Stiuca in sos meunier

Postat de: elucubratiiculinare in Salau

Se spală fileurile de pește și se lasă la scurs. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Se bat cele 2 ouă într-o farfurie. Se cerne făina într-o farfurie...Citeste continuarea

Medalion de crap cu salsa de rosii...

Postat de: elucubratiiculinare in Crap / Caras

Medalioanele de crap se spală, se condimentează cu sare și piper. Se pun pe grilul/grătarul încins și se lasă 3-5 minute pe fiecare parte. SALSA: Sparanghelul se spală, se...Citeste continuarea

Tarta cu mere si mascarpone

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi...Citeste continuarea

Ciorba din sira de porc

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Se portioneaza carnea, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Ceapa se curata de foi si se spala. Telina se curata de...Citeste continuarea

Briose cu nuci pralinate

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim mai intai nucile pralinate. Intr-o craticioara cu fundul gros, punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic, pana zaharul se caramelizeaza frumos, agitand din cand in cand craticioara....Citeste continuarea

Salata de quinoa cu mozzarella

Postat de: katty in Salate

Spalam bine quinoa, in cateva ape. Punem quinoa intr-o craticioara impreuna cu 2 cescute de apa si un praf de sare si o fierbem pana absoarbe toata apa, apoi o lasam la racit. Taiem avocado...Citeste continuarea

Salata de naut

Postat de: katty in Salate

Scurgem nautul si il clatim sub jet de apa rece. Curatam avocado de coaja si scoatem samburele.  Punem nautul si avocado intr-un castron si, cu o furculita, frecam pana obtinem o crema,...Citeste continuarea

Cheesecake cu lime si zmeura...

Postat de: Criss in Torturi

Pentru crusta, se macina biscuitii, se amesteca cu zaharul pudra, se adauga untul topit si se omogenizeaza. Se pune aceasta compozitie intr-o tava de tort, pe fundul careia am pus hartie de copt...Citeste continuarea

Salata de sfecla cu morcov

Postat de: eumimi in Salate

Mai intai, curatam sfecla de coaja, apoi o dam pe razatoarea mare. Morcovul il dam tot pe razatoarea mare (eu l-am dat pe lung, sa imi iasa fasii mai lungi), la fel si ardeiul. Intr-un bol...Citeste continuarea

Biscuiti cu nutella

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din aceasta cantitate, ne iese o tava de biscuiti. Se mixeaza albusurile spuma ca pentru bezea, sa devina ferme, se adauga lingura cu lingura nutella si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi se...Citeste continuarea

Paine cu ou, unt si lapte

Postat de: Pungasa_Rogue in Piine

Se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se formeaza o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun intr-o...Citeste continuarea

Burrito cu pui

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam pieptul de pui, il stergem cu niste servetele. Il taiem bucati potrivite si il batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol, amestecam uleiul, sare, piper, boia dulce, busuiocul si...Citeste continuarea

Prajitura cu pere si ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Incepi amestecand untul cu zaharul macinat, pana ce obtii o crema si se topeste zaharul, adaugi galbenusurile pe rand, esenta de rom si smantana. Cand compozitia devine omogena, adaugi ciocolata...Citeste continuarea

Kebab libanez de pui

Postat de: RuxyRux in Pui

Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Se prepara marinata din iaurt, ketchup si restul ingredientelor sau se adauga pur si simplu pe rand, toate ingredientele peste bucatile de pui, se...Citeste continuarea

Salata orientala

Postat de: oanapl in Salate

Speli cartofii si ii pui la fiert in coaja. Fierbi ouale timp de 10 minute. Gogosarii ii tai felii scurte si subtiri, iar maslinele le feliezi. Dupa ce au fiert, cureti cartofii si ouale de...Citeste continuarea

Salata hummus

Postat de: RuxyRux in Salate

Prima cutie de naut de scurge complet de zeama si se pune in blender. Se ia a doua cutie de naut se scurge printr-o sita si se opreste zeama, se opresc cateva boabe de naut pentru decor, apoi se...Citeste continuarea

Salata Tabouleh

Postat de: RuxyRux in Salate

Se spala salata, se taie in bucati, la fel si patrunjelul se spala, scurge si se toaca. Rosiile se taie in bucati dupa dorinta, castravetii rondele, se amesteca cu salata si patrunjelul intr-un...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla rosie cu cartofi

Postat de: oanapl in Ciorbe

Sfecla o fierbi in coaja, apoi o cureti si o tai cubulete. Daca doresti, poti sa o tai cubulete (sau sa o dai pe razatoarea mare) si o pui la fiert cruda impreuna cu restul legumelor. ...Citeste continuarea

Tarta cu ardei copti, ciuperci si...

Postat de: oanapl in Mancare copii

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o...Citeste continuarea

Desert chec cu lamaie si mac

Postat de: Oana in Dulciuri

Mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pana devine cremos. Adauga apoi cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare. Pune apoi...Citeste continuarea

Papanasi cu gem de caise

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron, punem branza dulce, adaugam praful de sare, cele 2 oua, esenta de portocala, zaharul brun, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu si amestecam bine pana se omogenizeaza toate...Citeste continuarea

Desert tiramisu cu capsuni

Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEI

Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza...Citeste continuarea

Salata cu anchoa

Postat de: Constelatialeu in Salate

Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici, ii punem la fiert, in apa cu sare; cand sunt fierti, ii scoatem si turnam peste ei asa calzi, 1 lingura de ulei in care a stat pestisorul anchoa,...Citeste continuarea

Salata de vara

Postat de: dantes in Salate

Rosiile cherry le taiem in doua, castravetele in felii subtiri, ardeiul gras il taiem in bucati mici. Amestecam toate legumele, adaugam putin sos de soia si o lingura de ulei de susan. Mozzarella...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: eumimi in Piine

Dizolvam drojdia in apa calduta, nu fiarta. Punem faina intr-un bol, adaugam drojdia dizolvata, sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati un praf de...Citeste continuarea

Piersicute

Postat de: katty in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul, uleiul, praful de sare si vanilia, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Framantam bine aluatul si il dam la rece ptr 1/2 de ora. Facem bilute cat o nuca din...Citeste continuarea

Pulpa de caprioara cu sos de legume

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Curatam pulpa de pielite, o spalam bine si o asezam intr-o tava. Punem morcovii si pastarnacul curatate si taiate rondele, telina taiata in bucati de 2-3 cm, sare, piper, ienibahar, cimbru, foile...Citeste continuarea

Supa de pui cu rosii si galuste de...

Postat de: katty in Supe

Punem spinarile spalate bine, la fiert. Spumam bine si cand zeama este limpede, adaugam ceapa intreaga, curatata si spalata, rondelele de morcov, telina, foaia de dafin, sare si piper. Fierbem la...Citeste continuarea

Salata cu avocado, ton si ou

Postat de: katty in Salate

Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburele, apoi il taiem cubulete. Asezam cubuletele de avocado intr-un castron si le stropim cu zeama de lamaie. Decojim ouale si le taiem cubulete. Scurgem...Citeste continuarea

Salata de ton cu porumb

Postat de: stefy_a in Salate

Se taie ceapa cubulete si se amesteca cu tonul din conserve (scurs de ulei - eu nu il scurg in totalitate) si cu boabele de porumb. Se asezoneaza cu putina zeama de lamaie, sare si piper după...Citeste continuarea

Tigaie cu ciuperci, mozzarella si...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Am curatat ciupercile de pielite si le-am taiat in sferturi. Am sotat ciupercile impreuna cu uleiul de masline, la tigaie. Sarati. Adaugati o lingura de busuioc verde tocat si...Citeste continuarea

Salata cu carne de rata pane

Postat de: mihaelar63 in Salate

Carnea de rata se desface fasii. Sarati si piperati carnea. Cu ouale batute, sare, faina, otet, lapte, se prepara un amestec. Prin acesta, se da carnea si se prajeste pe...Citeste continuarea

Salata greceasca cu paste si feta

Postat de: RuxyRux in Salate

Se fierb pastele, se scurg si se transfera in bol. Sosul se prepara amestecand uleiul de masline cu zeama de lamaie cu otetul rosu, oregano si pudra de usturoi. Castravetele se spala, se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]