Desert spirale cu gem de gutui

de Nadyne in Dulciuri, 22 Mar 2017 | 2461 vizualizari

 

Retete economice de post

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina de patiserie
  • 200-250 ml apa calduta
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei + ulei pentru uns foile
  • gem de gutui
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert spirale cu gem de gutui:

 Cernem faina, iar in mijlocul ei, se pun otetul si uleiul. Incepem sa framantam, adaugand apa, treptat. Cand aluatul prinde consistenta (nu trebuie sa fie perfect omogen) ne oprim din framantat si-l lasam la odihna 15 minute. Dupa aceea, reluam framantarea si ne oprim atunci cand avem un aluat fin, neted, pe care-l trantim cu putere in vas de vreo 50 de ori, minim.

 Il acoperim cu un castron si-l lasam asa 30 minute. Il impartim in 10-12 bucati de marimea unui mar mediu, pe care le aplatizam si le asezam unse din abundenta cu ulei, intr-o farfurie. Le lasam din nou la odihnit o ora. Cu cat aluatul este lasat mai mult, cu atat se va intinde mai usor.

 Dupa ce a trecut timpul, trecem la treaba si pe blatul uns cu ulei, incepem sa intindem fiecare foaie cat de subtire putem. Indiferent de metoda folosita (intindem cu sucitorul sau manual, tragand usor dinspre centru spre margini), rezultatul trebuie sa fie acelasi: foaie foarte subtire.

 Cand suntem multumite de grosimea foii, asezam la marginea acesteia gemul si incepem a rula, obtinand astfel un sul pe care-l rasucim in forma de spirala.

 Asezam spiralele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ulei si dam la cuptor, preincalzit, la 190-200 grade C, pana se rumenesc frumos. Dureaza cam 35-40 minute.

 E ceva de munca, dar rezultatul va va multumi cu siguranta si va reduce numarul clientilor de la patiserie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert spirale cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Negresa pufoasa cu nuca si ciocolata, cea mai pufoasa si delicioasa negresa