Ciulama de ciuperci pleurotus cu smantana lichida

de Valclaudia in Mancaruri de legume, 22 Mar 2017 | 13456 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa tocata
  • 3 linguri ulei
  • 1 ardei rosu taiat cubulete
  • sare si piper dupa gust
  • 200 ml frisca de gatit lichida
  • 1 lingura rasa amidon din porumb
  • cca. 50 ml lapte rece
  • 1 lingura pasta de ardei
  • usturoi granulat dupa gust
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci pleurotus cu smantana lichida:

Ciupercile pleurotus se curata, se spala si se taie fasii.

Ceapa curatata, spalata si tocata se soteaza cateva minute in ulei, apoi adaugam ciupercite taiate si cubuletele de ardei rosu.

Presaram sare si piper dupa gust, lasam la foc potrivit pana scade apa lasata de ciuperci.

Peste ciuperci, turnam frisca de gatit, amestecam.

Amidonul se dilueaza in 50 ml lapte rece, apoi se toarna in tigaie peste ciuperci.

Amestecam sa se ingroase sosul, punem o lingura pasta de ardei pentru culoare si gust, presaram dupa gust usturoi granulat, iar la final, patrunjel verde.

Noi am servit cu mamaliga.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci pleurotus cu smantana lichida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci in sos tomat