Desert tort cu blat de ciocolata si crema de mascarpone

de Adele in Torturi, 22 Mar 2017 | 4799 vizualizari

 

Nu am reusit sa il fac asa frumos, dar e super gustos.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 2 linguri cu amidon de porumb
  • 20 gr unt
  • 50 gr ciocolata
  • 2 linguri cacacao amara
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 250 gr de mascarpone
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 50 ml frisca
  • Sirop:
  • 100 ml de cafea fara cafeina
  • Decor:
  • Ciocolata
  • Frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de ciocolata si crema de mascarpone:

Se pregateste blatul, se pune ciocolata la topit, pe baie de aburi cu untul, se lasa la racit. Intre timp, se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare, dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar pana devin spuma, se incorporeaza faina, cacaua si praful de copt, se amesteca bine si se incorporeaza ciocolata racita; la final, se adauga albusurile si se amesteca de jos in sus, pana se incorporeaza bine. Se pune intr-o tava rotunda (daca tava este mai mica, blatul va fi mai inalt), tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit, la 170 grade C, (eu dupa 10 minute, am acoperit cu folie de aluminiu ca sa nu se arda deasupra) pentru 20-25 minute.

Crema: pe baie de aburi, se mixeaza galbenusurile cu zahar, pana devin spuma, se adauga mascarponele si se amesteca bine, dupa care se mixeaza albusurile spuma si frisca, dupa care se incorporeaza cu crema, se amesteca pana devine omogena. Se lasa la racit macar 30 de minute.

Blatul se taie in trei parti, partile mai mari si egale se pun deoparte, partea ramasa se faramiteaza pe o farfurie. Pe un platou, se asaza prima parte de blat, se insiropeaza cu cafea, se pune jumatate din crema, deasupra se asaza blatul sfaramat si bucati de ciocolata, se pune ultima parte de crema si ultimul blat, se insiropeaza si se da la rece. Apoi se decoreaza cu ciocolata si frisca. Poate fi servit dupa cateva ore.

TIPS-URI

1

Se poate folosi si cafea normala sau alt sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de ciocolata si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort caramel