Humus reteta
O reteta de humus in trei culori. Fiecare culoare are gustul sau. Ideala pentru mese festive, post si nu numai.
Retete de post economice
Humus reteta
Rețeta de bază pentru pregătirea trio-ul este Humusul clasic.
Se amestecă năutul fiert cu uleiul de masline, tahina, sucul de lamaie, cățeii de usturoi zdrobiti, apoi se potriveste gustul cu sare.
Imparte amestecul în trei părți egale, în trei boluri separate.
Pentru primul preparat, facem un piure cu ajutorul unui blender, din măsline și se adaugă la amestecul de năut.
Pentru al doilea, procedam la fel, transformam morcovul in piure si il amestecam la al doilea bol cu naut, adaugam un pic de curcuma.
În cele din urmă, pentru al treilea preparat, sfecla o transformam in piure si o adaugam in bolul al treilea, adaugam o picatura de Tabasco dupa gust .
Se amestecă bine fiecare preparat inainte de servire.
Se serveste pe bruschette, cu focaccia sau lipii. In functie de gust, se stropeste cu putin ulei de masline si se presara putina salvie.
Sper ca va este de folos! Pofta buna!
1
Pune nautul cu o zi inainte la hidratat in apa.
2
Poti adauga curry, chimen, boia de ardei dulce sau iute.