Retete de post economice
Patul de cartofi caliti:
Ciupercile umplute:
Patul de cartofi caliti:
Spalam 1 kg cartofi si ii fierbem in coaja; curatam cartofii si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari; curatam si spalam ceapa, o tocam si o sotam cateva minute in 3 linguri de ulei. Adaugam ardeiul spalat si taiat bucati, mai calim putin legumele; Adaugam sare si piper dup gust, apoi cartofii, omogenizam bine cartofii si oprim focul.
Tapetam tava cu hartie de copt, asezam carofii in strat uniform in tava.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Ciupercile se spala, se desprind coditele, se trec coditele prin robot cu 50 ml apa. Punem ciupercutele maruntite in tigaie cu doua linguri ulei de masline, adaugam legumele deshidratate, sare si putin piper macinat, lasam cca. 15-20 minute sa scada apa. Tragem deoparte tigaia, adaugam fulgii de ovaz, amestecam. Umplem palariutele de ciuperci cu acest amestec, le asezam in tava peste patul de cartofi, apoi dam tava la cuptor, pana se rumenesc frumos ciupercile, in jur de 30-40 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.
Scoatem preparatul din cuptor, inainte de servire, presaram patrunjel verde proaspat tocat. Pofta buna!