Plachie de peste cu mamaliga

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 23 Mar 2017 | 15860 vizualizari

 

Un pranz rapid si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati trunchi de merluciu
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 4 catei de usturoi
  • 400 gr rosii in bulion
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 foi de dafin
  • cateva crengute de cimbru proaspat
  • 1 fir de oregano proaspat
  • 4 felii de lamaie
  • patrunjel verde tocat
  • sare si piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de peste cu mamaliga:

  • Pune pestele intr-o tava, condimenteaza-l cu sare si piper si pune peste el vinul alb. Lasa-l la marinat pana pregatesti legumele.

  • Pune intr-o tigaie mai adanca uleiul si lasa-l sa se incinga.

  • Adauga ceapa taiata solzisori, apoi usturoiul taiat marunt si lasa 2-3 minute sa se inmoaie.

  • Adauga apoi ardeiul gras verde si rosu taiat fasii si lasa-l sa se inmoaie 2-3 minute.

  • Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

  • Pune apoi rosiile in bulion, adauga frunzele de dafin, crengutele de cimbru si frunzele de oregano.

  • Lasa sa fiarba 10 minute, apoi toarna sosul peste pestele din tava.

  • Peste fiecare bucata de peste pune cate doua felii de lamaie.

  • Pune tava in cuptorul incalzit la 180 de grade si lasa-l 30 de minute pana ce pestele este gata si sosul a scazut putin.

  • Scoate tava din cuptor si presara deasupra patrunjel verde tocat marunt.

  • Serveste plachia de peste cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de peste cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cotlet si piept de porc cu legume si sos de ardei copt - Reteta gustoasa si satioasa