Un pranz rapid si gustos!
Pune pestele intr-o tava, condimenteaza-l cu sare si piper si pune peste el vinul alb. Lasa-l la marinat pana pregatesti legumele.
Pune intr-o tigaie mai adanca uleiul si lasa-l sa se incinga.
Adauga ceapa taiata solzisori, apoi usturoiul taiat marunt si lasa 2-3 minute sa se inmoaie.
Adauga apoi ardeiul gras verde si rosu taiat fasii si lasa-l sa se inmoaie 2-3 minute.
Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Pune apoi rosiile in bulion, adauga frunzele de dafin, crengutele de cimbru si frunzele de oregano.
Lasa sa fiarba 10 minute, apoi toarna sosul peste pestele din tava.
Peste fiecare bucata de peste pune cate doua felii de lamaie.
Pune tava in cuptorul incalzit la 180 de grade si lasa-l 30 de minute pana ce pestele este gata si sosul a scazut putin.
Scoate tava din cuptor si presara deasupra patrunjel verde tocat marunt.
Serveste plachia de peste cu mamaliguta.