Desert trandafiri cu miere si scortisoara

de oanapl in Mancaruri de post, 23 Mar 2017 | 4151 vizualizari

 

retete de post economice
Am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-ale Laurei Adamache.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 ml vin alb/rosu de buna calitate
  • 50 gr ulei
  • 100 ml apa
  • un varf sare
  • ulei pentru prajit
  • miere si scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert trandafiri cu miere si scortisoara:

Pui faina intr-un bol, iar in centrul ei, adaugi uleiul si vinul amestecate si incalzite inainte, pentru 2 minute la foc mic, si la sfarsit, adaugi apa. Framanti pana obtii un aluat elastic. Acoperi aluatul cu un servet si il lasi pe masa sa se odihneasca 30 de minute. Intinzi aluatul intr-o foaie subtire pe planul de lucru, usor pudrat cu faina.

Tai cu o roata zimtata, sau cu un cutit, fasii lungi de 30 cm si late de 2 cm.  Iei o fasie si ii prinzi partile laterale la o distanta de 2-3 cm. O rulezi in forma de spirala prinzand partea rulata cu cea peste care o rulezi. Le lasi pe masa din bucatarie sa se usuce pentru cca 2-3 ore. Le prajesti in baie de ulei incins, pe o parte si pe alta, pentru 2 minute pe fiecare parte. Le pui la scurs pe hartie absorbanta.

 

Dupa ce trandafirii s-au racit un pic, ii dai prin miere topita si apoi ii pudrezi cu scortisoara. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trandafiri cu miere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de arpacas cu legume, de post