Desert ciocolata de casa cu migdale

de Merisor in Dulciuri, 23 Mar 2017 | 3923 vizualizari

 


Ciocolata de casă și salamul de biscuiți sunt dulciurile care mă duc cu gândul, cel mai ades, la copilărie.
Cred că majoritatea, pe vremea aceea, servea aceste deserturi cel puțin de sărbători.
Rapid de preparat, cu ingrediente puține și la îndemâna oricui.
Cu timpul, rețetele s-au îmbunătățit, adăugându-se ingrediente care, pe atunci, nu prea se găseau: fructe confiate, semințe de toate felurile, sau diverse prafuri și arome.
Eu am ales de data aceasta să prepar ciocolată de casă cu migdale, pentru că băieții mei consumă aproape zilnic migdale.
Au citit ei că au multe proprietăți benefice organismului, dar dau și o senzație de sățietate.
Rețeta este cea clasică, așa cum probabil o știe oricine, însă eu am pus ceva mai multă cacao.

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahăr
  • 100 ml apă
  • un praf sare
  • 85 g cacao neagră
  • 250 g lapte praf integral
  • 125 g unt (82%)
  • 4 ml esență de rom (2 fiole)
  • 50 g migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu migdale:

Amestecăm bine, într-un vas, cacaua cu laptele praf sau le cernem împreună. Punem zahărul cu apa pe foc și le fierbem până obținem un sirop bine legat, puțin mai gros decât cel de la dulceață (cam 10 minute îl fierbem, de când îl punem pe foc). Adăugăm și un praf de sare, pentru accentuarea gustului. Ridicăm vasul de pe foc și adăugăm untul tăiat în bucăți mai mici. Amestecăm intens până la topirea untului și la omogenizarea compoziției. Adăugăm esența de rom și turnăm imediat siropul, peste amestecul de lapte praf și cacao. Amestecăm rapid și omogenizăm compoziția, apoi adăugăm migdalele. Eu am ales să pun ciocolata în forme de brioșe, pentru a-i da un aspect mai plăcut și pentru a o avea direct porționată. La baza formelor, am adăugat și câteva migdale tăiate. Ungem formele cu ulei, dacă dorim ca ciocolata să fie lucioasă, sau le umezim cu apă rece, pentru a se desprinde ciocolata ușor. Le umplem rapid cu compoziția de ciocolată și le dăm la frigider pentru câteva ore bune, pentru a se întări. Dacă nu mai avem răbdare sau avem musafiri și vrem ciocolata rapid închegată, dăm formele la congelator pentru 30 de minute (eu așa am făcut). Este foarte bună și o recomand cu drag, tuturor iubitorilor de ciocolată! După cum se vede și în poze, nu iese o ciocolată foarte tare ca și cea din comerț, este ușor cremoasă, dar bine legată.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra