Desert tort Popples

de claudiaO in Torturi, 22 Mar 2017 | 2440 vizualizari

 

Nu puteam sarbatori 6 ani fara un tort frumos, cu Popples si crema de banane.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • esenta vanilie
  • un praf sare
  • crema:
  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • 5 banane mari
  • 1lingurita scortisoara praf
  • 2lingurite zeama de lamaie
  • decor:
  • frisca batuta 
  • poza cu Popples
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Popples:

Incepem cu blatul.

Batem albusurile spuma cu sarea si adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le frecam cu uleiul, apoi le incorporam in spuma de albusuri. Adaugam apoi faina si esenta. Coacem cca. 20-30 min in tava tapetata cu hartie de copt -30/40 cm.

Pentru crema, pasam la blender bananele impreuna cu zeama de lamaie. Batem frisca tare, apoi amestecam cu bananele si scortisoara.

Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 3 fasii egale. Punem crema si rulam foaia, apoi o asezam pe platou in picioare. Urmatoarea fasie va continua melcul. La final, acoperim intregul melc cu crema, asezam centrat poza si ornam cu frisca.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Poza este un print banal la imprimanta color, pe care am lipit fasii de scotch lat ca sa nu patrunda umezealavla poza. Nu a vrut la cofetarie sa imi faca o poza comestibila.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Popples" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Valclaudia 1

22.03.2017, 16:31

La multi ani!

Rocsi 1

22.03.2017, 21:13

Este simpatic foc tortul tau! LA multi ani frumosi!

mirela0911 1

23.03.2017, 08:12

Ce tort frumos! La mulți ani!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone