Chiftelute cu naut si legume

de anca_rm in Mancaruri de legume, 24 Mar 2017 | 10061 vizualizari

 

Un preparat sanatos si foarte potrivit pentru perioada postului sau pentru zilele in care nu mancati carne. Sunt foarte satioase si gustoase si, alaturi de o salata sau un sos, pot fi foarte bine pregatite pentru dejun sau cina.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 400 gr naut fiert
  • 1 morcov maricel
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • 1/2 legatura marar tocat
  • sare
  • piper
  • pudra de ghimbir
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu naut si legume:

Nautul il alegem si il punem la hidratat, de seara pana a doua zi dimineata, in multa apa rece. Aruncam apa de pe el si spalam nautul cu apa. Il punem la fiert pana cand devine moale. De obicei, eu cumpar naut boabe si il fierb, o parte il folosesc atunci, iar o parte o pun asa fiarta in congelator si il scot cand am nevoie. Evit, de obicei, conservele de naut, dar este bun si nautul din conserve.

Morcovul si cartoful le curatam si spalam bine, le razuim pe razatoarea mica, apoi le stoarcem usor.

Nautul il punem intr-un robot si il facem pasta.

Ceapa o razuim si pe ea, iar usturoiul il pisam.

Intr-un vas, punem nautul piure, morcovul,cartoful, ceapa si usturoiul  Adaugam ouale batute usor, separat intr-un vas mai mic cu condimentele. Omogenizam compozitia si gustam din ea sa vedem daca mai trebuie sare. Punem si mararul verde tocat.

Daca  nautul este facut piure fin, atunci nu mai este nevoie de pesmet, daca va iese o compozitie mai lichida, puneti cateva linguri de pesmet.

Pregatim o tava pe care punem hartie de copt si incepem sa formam chiftelutele. Le asezam una langa alta, pana cand terminam.

Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C si le coacem pentru 20-30 minute. Trebuie sa fie usor rumene.

 Serviti-le alaturi de o salata! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu naut si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din legume la cuptor