Ravioli umpluti cu ricotta serviti cu mazare

de anca_rm in Paste, 24 Mar 2017 | 2558 vizualizari

 

O idee pentru o masa alaturi de familie. Ravioli pot fi umpluti cu carne, peste, legume sau branzeturi. Eu am facut de aceasta data, cu branza si au fost foarte gustosi, serviti alaturi de mazare verde. 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 100 gr apa
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 oua
  • 250 gr ricotta
  • sare
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 400 gr mazare
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura ulei
  • 1 mana buna spanac
  • patrunjel verde tocat
  • 3-4 rosii chery
  • 1 lingurita boia afumata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli umpluti cu ricotta serviti cu mazare:

Ravioli:

Intr-un bol mare, punem faina cernuta. Ouale le batem cu o furculita, impreuna cu putina sare.

Punem ouale in mijlocul fainii, punem uleiul de masline si apa. Framantam un aluat ferm si nelipicios.

Il lasam putin sa stea, pana cand pregatim umplutura.

Umplutura:

Ricotta (poate fi inlocuita cu branza de vaci buna si cremoasa ), o maruntim cu o furculita si adaugam condimente: sare si pudra de ghimbir. Amestecam bine.

Aluatul il intindem cat putem de subtire (2-3mm). Taiem aluatul in patratele egale si punem pe fiecare bucatica de aluat cate o lingurita de umplutura. Incepem sa formam ravioli : luam un colt si il unim cu coltul opus, apasam bine pe margini astfel incat sa nu iasa umplutura in timpul fierberii. Aducem partile laterale si le unim formand un melc. Forma si felul in care ii faceti, nu conteaza. II lasam deoparte.

Punem intr-o oala, 3 litri de apa la fiert impreuna cu sare. Cand apa fierbe, punem ravioli la fiert si ii lasam pana se ridica deasupra apei. II scoatem si ii scurgem cu o paleta.

 Eu i-am pregatit cu mazare verde pe care am pregatit-o cat timp fierb ravioli. Calim o ceapa mica intr-o lingura de ulei, adaugam mazare verde congelata, sare si piper si foarte putina apa. Lasam sa fiarba pentru 10 minute.

Punem rosiille chery taiate in jumate, spanacul spalat si ravioli fierti. Amestecam de cateva ori, astfel incat sa se amestece toate. Oprim focul si presaram deasupra patrunjel verde taiat marunt. Punem capacul si lasam sa se odihneasca. Servim dupa 10 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli umpluti cu ricotta serviti cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu legume si muschi file