Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert pasca fara aluat, cu ciocolata
Postat de: medioto59 in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie), pana obtinem o bezea. Incorporam rand pe rand, (si avand grija sa amestecam de fiecare data) smantana,...Citeste continuarea
Aperitiv cornulete cu salam si...
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriIntindem foarte putin aluatul, apoi il taiem in fasii de aprox. 10 cm latime si fiecare fasie o taiem triunghiuri ca la cornulete, doar ca mai mari (cat de mari doreste fiecare). Se pune pe...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legumeFierbem 5 oua timp de zece minute, le punem apoi putin in apa rece, pentru a le curata mai usor de coaja. Curatam ouale, le taiem rondele. Cartofii se spala si se fierb in coaja pana...Citeste continuarea
Supa cu fructe de mare
Postat de: mihaelar63 in SupeSpalati si curatati legumele. Cartofii se pun in apa rece sa nu se oxideze. Fructele de mare si fasolea verde se dezgheata la temperatura camerei. Ceapa si usturoiul tocate...Citeste continuarea
Rulada din piept de pui cu sparanghel
Postat de: nadea68 in PuiPieptul de pui feliat il intindem pe masa de lucru. Dam cu sare si piper. Intindem si feliile de branza. Sparanghelul il fiebem in apa sarata, 10 minute. Il strecuram si dupa ce s-a racit,...Citeste continuarea
Desert chec Fast and Black
Postat de: EuDeniss in DulciuriPrima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca in volum, apoi adaugam si praful de copt. Dupa ce s-a racit...Citeste continuarea
Desert tort Oreo 2
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiMai intai, topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca. Mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare, adaugam ciocolata topita cu untul, apoi biscuitii oreo macinati si la final, faina...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si crumble
Postat de: merisor67 in PrajituriMai întâi, aducem ingredientele la temperatura camerei, cu 20-30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare. Cernem făina într-un bol, dacă...Citeste continuarea
Desert tavalita cu nuca
Postat de: madi_marin in PrajituriPentru blat, mixăm ouăle neseparate cu praful de sare şi zahărul, apoi adăugăm uleiul, esenţa şi făina cernută. Se toarnă aluatul în tava 25/35 cm, tapetată cu hârtie de...Citeste continuarea
Desert prajitura Kinder
Postat de: mirela0911 in PrajituriNuca se prajeste usor si se taie apoi bucatele mai mici. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aranjeaza nuca pe fundul tavii. Blatul: Albusurile (am avut 7 albusuri la congelator si...Citeste continuarea
Aperitiv mac and cheese sticks...
Postat de: Meea in Aperitive / GarnituriPreparăm macaroanele conform indicațiilor de pe ambalaj. Punem 50 ml lapte și cele 4 linguri de făină pe foc și amestecăm ușor 2-3 minute. Adăugăm și...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi gratinati cu oua,...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra furculita cu usurinta in ei, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se unge bine cu unt, tava in care...Citeste continuarea
Desert prajitura cu piersici si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cand au devenit spuma, punem zaharul treptat si mixam continuu, pana zaharul este complet topit. Intr-un bol, amestecam faina cernuta,...Citeste continuarea
Desert clatite cu gem
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe amestecă făina, zahărul, sarea, bicarbonatul, ouăle, vanilia, coaja de lămâie rasă și laptele, cu mare grijă, ca să nu facem cocoloașe, până ce rezultă o compoziție cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine,...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia, pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu mozzarella si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriDupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de...Citeste continuarea
Aperitiv cald cu ou de prepelita
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCotletul de porc se feliaza in 12 felii care se subtiaza cu batatorul de snitele. Sarati si presarati deasupra oregano uscat. Feliile de carne se dau prin faina alba, se scutura sa se...Citeste continuarea
Desert prajitura Duo cu zmeura si...
Postat de: andaoana in PrajituriBlatul : Am folosit o tava mai mica, 24 x 20 cm, in care am pus hartie de copt Cuptorul il pornim si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade C. Faina o amestecam cu praful de copt,...Citeste continuarea
Friptura de miel cu tarhon
Postat de: Bunica in OaieAmestecăm toate ingredientele pentru marinadă, într-un castron. Carnea de miel pârlită la flacăra aragazului, curățată de grăsime, spălată și zvântată cu un...Citeste continuarea
Idee pentru un pranz de post
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert, in apa cu sare. Prazul si ardeii se spala, prazul se taie rondele, ardeii se taie bucatele si se soteaza in putin ulei de...Citeste continuarea
Sandvis cu salam banatean si cascaval
Postat de: autodiag in SandvisuriSe pregatesc legumele: frunzele de salata se spala, li se indeparteaza baza groasa si se zvanta de apa. Se spala o rosie mare si se taie doua felii rontunde din ea. Se taie o bucata de castravete,...Citeste continuarea
Desert minitarte cu ciocolata
Postat de: CameliaComan in DulciuriRupem biscuitii in bucatele potrivite si ii adaugam in chopper ca sa ii maruntim. La final, trebuie sa avem o pudra fina de biscuiti. Intr-o craticioara, punem untul si il topim, iar apoi il...Citeste continuarea
Desert minitarte cu ganache de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriAluat tarte: Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga...Citeste continuarea
Desert tort Lela
Postat de: ancutsa in TorturiLiterele de ciocolata alba: Se topeste ciocolata alba pe baie de abur sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele pentru litere. Se da la frigider, pana la utilizare....Citeste continuarea
Desert eclere cu crema de vanilie...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPentru prepararea cojilor, punem laptele impreuna cu untul, zaharul, sarea la foc. Cand zaharul s-a topit si laptele clocoteste, tragem deoparte vasul de pe foc, punem faina si mixam pana la...Citeste continuarea
Gulas unguresc
Postat de: CameliaComan in VitaUmplem o oala cu apa si o punem la fiert impreuna cu 2 foi de dafin. Intre timp, spalam carnea de vita si apoi o taiem in cubulete potrivite. Adaugam carnea, cand apa clocoteste si o lasam...Citeste continuarea
Desert minitarte -reteta pentru...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIntr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga faina treptat si se...Citeste continuarea
Desert cozonaci moldovenesti
Postat de: RODIMUR in DulciuriAluatul Se pune făina în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei, se pune drojdia, o ceșcuță de zahăr tos fin și puțin lapte cald. Se amestecă drojdia cu...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de mascarpone...
Postat de: Geanina87 in TorturiIncepem cu blatul care trebuie pregatit cu o zi inainte. Separam ouale. Albusurile si praful de sare se mixeaza foarte bine. Adaugam apoi, treptat, jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se pune apa la fiert. In momentul in care clocoteste, se toarna peste cacao si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Se lasa deoparte sa se raceasca. Albusurile se bat spuma...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Postat de: ela2015 in Aperitive / GarnituriSpalam ardeiul, il uscam, il taiem in jumatate pe lungime (scoatem cotorul) si il taiem fasii lungi. Pe foile de tortillas, intindem cate 2 lingurite de branza cu verdeata, 2 felii de sunca si...Citeste continuarea
Salata de cartofi
Postat de: panacris in SalateCartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute,...Citeste continuarea
Aperitiv rulada de cascaval
Postat de: Geanina87 in Aperitive / GarnituriIntr-o cratita mai mare, punem apa la fiert. In momentul in care incepe sa clocoteasca, punem cascavalul cu tot cu ambalaj si il lasam vreo 10-15 min sa se topeasca. Pe blatul de lucru, asezam...Citeste continuarea
Aperitiv bilute de branza cu struguri
Postat de: Geanina87 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol incapator, radem cascavalul, amestecam apoi cu branza de burduf si luam cate putin, in palma. Presam, punem in mijloc cate un bob de strugure si formam o biluta pe care o rostogolim...Citeste continuarea
Sarmale
Postat de: cristinutanicolita in PorcPunem carnea tocata intr-un castron. Curatam, spalam si tăiem ceapa mărunt. Orezul il spalam. Intr-o tigaie incinsa, punem pisatura si călim ceapa 5 min. Adăugăm...Citeste continuarea
Desert cozonac cu nuca
Postat de: andra001 in DulciuriÎntr-un bol, se va lăsa drojda pentru dizolvare în 100 ml lapte călduț, o lingură de zahăr și o lingură de făină. Se va lăsa pentru 10 minute, la dospit. Se pun...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos de maioneza
Postat de: cristinutanicolita in PorcTocam carnea impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata si 1 felie de paine. Amestecam carnea tocata cu rosiile. Formam chiftelutele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le...Citeste continuarea
Desert prajitura cu capsuni si...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din...Citeste continuarea
Desert chec cu lamaie
Postat de: momo121 in DulciuriSeparam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Pe urma, punem...Citeste continuarea
Bilute din biscuiti umplute cu...
Postat de: momo121 in DulciuriCum se prepara Bilute din biscuiti umplute cu visine din visinata - Reteta delicioasa a copilariei Biscuitii ii maruntim la blender sau masina de tocat. ...Citeste continuarea
Desert pasca super fina
Postat de: momo121 in DulciuriPentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider. Crema de branza o mixam cu zaharul pana devine fina, adaugam si untul, mixam pana omogenizam bine compozitia. Pe urma,...Citeste continuarea
Mini tarte cu ton si spanac
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriIntr-un vas pui untul moale (la temperatura camerei), oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider....Citeste continuarea
Friptura de miel cu vin
Postat de: eumimi in OaieMai intai, presaram toate condimentele (verdeturile, sare, piper, ardei boia, ghimbir) in tava in care facem friptura. Rostogolim fiecare bucata de carne prin condimente, adaugam...Citeste continuarea
Paine impletita
Postat de: cristinutanicolita in PiineCernem faina, punem sarea si drojdia si amestecam. Facem o adancitura si adaugam ouale si laptele caldut, amestecând usor. Incorporam uleiul si framantam un aluat elastic si...Citeste continuarea
Desert tort de mere caramelizate
Postat de: Nadyne in TorturiCuratam si scobim merele. Caramelizam zaharul, la foc mic, punem untul si merele intregi, printre ele, punem felii taiate si introducem vasul in care vom prepara tortul, in cuptorul...Citeste continuarea
Desert tort cu mure, nuci si crema...
Postat de: oanapl in TorturiBati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu ton si masline
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriDezgheti aluatul de foietaj, la temperatura camerei. Desfaci foaia de aluat, peste plasticul in care a fost impaturita. Mixezi toate ingredientele in robotul de bucatarie si intinzi aceasta...Citeste continuarea
Aperitiv minitarte spiralate cu legume
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele. Omogenizezi compozitia, sfaramand untul intre degete. Cand totul se transforma intr-un amestec sfaramicios,...Citeste continuarea
Desert chec cu cacao si nuci
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-un bol, punem albusurile si praful de sare. Mixam pana obtinem un amestec spumos. Peste albusuri, punem zaharul vanilat si mixam. Adaugam apoi, cate o lingura de zahar tos, pana il incorporam...Citeste continuarea
Desert briose cu vanilie
Postat de: dantes in DulciuriIntr-un vas, amestecati faina, praful de copt si sarea. Adaugati zaharul si esenta de vanilie si amestecati. Adaugati untul si amestecati bine, veti avea un aluat sfaramicios, deoarece este o...Citeste continuarea