Aperitiv briose sarate

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 22 Mai 2017 | 4856 vizualizari

 

Un aperitiv relativ rapid și ușor de făcut. Cu puțin efort, vor ieși niște brioșe aspectuoase și foarte gustoase.
Am plecat de la rețeta pentru un chec aperitiv, primită în urmă cu câțiva ani de la o fostă colegă, rețetă pe care am schimbat-o atât în ceea ce privește cantitățile, cât și unele ingrediente și mai ales am schimbat prezentarea. Iată că totuși acea rețetă a fost un punct bun de plecare pentru aceste brioșe aperitiv foarte gustoase și drăguțe.
Din ingredientele de mai jos, am făcut 10 brioșe.
Rețetă pentru un picnic reușit.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame de șuncă presată
  • 100 grame cașcaval
  • 3 ouă
  • 3 linguri de făină albă
  • 2 linguri încărcate de smântână groasă
  • 1 legătură de mărar
  • 1/2 linguriță de bicarbonat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose sarate:

Se răzuie cașcavalul și se taie mărunt șunca presată.

Mărarul se alege, se spală, se scurge de apă și se taie.

Se aleg albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă cu bicarbonatul. Se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, mixând întruna.

După ce compoziția a crescut se adaugă, amestecând ușor cu o lingură, 3/4 din cașcavalul răzuit (1/4 rămâne pentru decor), șunca presată tăiată mărunt, făina, mărarul și la urmă cele două linguri de smântână.

Se pun formele pentru brioșe în tava specială (de această dată am preferat formele de silicon și a fost foarte bine). Se toarnă compoziția pentru brioșe în forme, se decorează cu restul de cașcaval răzuit și se dă la cuptor, la foc potrivit pentru aproximativ 40 de minute. Când sunt rumenite, se scot și se pot mânca deja, calde. Sunt foarte bune.

TIPS-URI

1

Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, așa că trebuie să le scoateți din timp din frigider.

2

Folosiți bicarbonat, nu praf de copt, deși au același efect, pentru că este mai bun și mai sănătos.

3

Nu folosiți smântână din comerț, ci de la particulari.

4

Lăsați loc, în formele de brioșe, pentru ca aluatul să crească.

5

Lăsați suficient cașcaval răzuit pentru decorare, pentru că va forma o crustă frumos rumenită și plăcută.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose sarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute