Multumesc Rocsi. Inspiratie : https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-fara-framantare-74682.html
Stafidele se pun la hidratat in suc de portocale si rahatul este portionat.
Aluatul: faina cernuta se pune intr-un bol. Se adauga sare, drojdie si 4-5 linguri lapte caldut si lasam la dospit, intr-un loc fara curent.
Se adauga ouale, galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine cu o lingura sau un tel.
Se adauga untul topit, laptele cald si le incorporam pana la omogenizare completa. Se lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura: nuca macinata este amestecata cu laptele fierbinte, cacaua, zaharul si esenta de rom. Acestora se incorporeaza albusurile batute spuma. Se adauga si stafidele.
Aluatul este impartit in patru. Pe fiecare foaie, intinsa potrivit de subtire, se pune compozitie cu cacao, stafide si rahat. Se ruleaza usor. Doua cate doua rulouri se impletesc si rezulta doi cozonaci. Tavile sunt tapetate cu hartie de copt. Fiecare cozonac se pune in tava si se mai lasa la dospit cca. 30 minute. Fiecare cozonac, inainte de a fi pus la cuptor, se unge cu ou care a fost batut bine. Se tin la copt cca. 40-45 de minute, pana cand se rumenesc. Dupa ce au fost scosi din cuptor, se ung cu un sirop de apa si zahar. Se acopera cu un prosop si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar.