Crutoane aromate

de Merisor in Piine, 22 Mai 2017 | 4679 vizualizari

 

Ne plac tare mult aceste crutoane aromate, atât servite cu diverse supe, cât și simple, să le ronțăim în fața televizorului, sau PC-ului.
Băieții mei mă pun să le prepar deseori și am zis să împărtășesc rețeta mea și cu voi.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pâine toast feliată
  • 100 g unt
  • 4 grăunți de usturoi
  • busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • piper
  • 2 crenguțe rozmarin
  • 25-30 g parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crutoane aromate:

Tăiem feliile de pâine în cubulețe.

Așezăm feliile de pâine, una peste alta, le tăiem în trei fâșii, apoi tăiem fâșiile în câte trei cubulețe.

Punem untul la topit, într-o tigaie antiaderentă și adăugăm usturoiul răzuit, un praf de piper, unul de busuioc uscat și unul de cimbru uscat și amestecăm bine să se aromatizeze untul uniform.

Adăugăm cubulețele de pâine și le amestecăm intens cu o spatulă până când absorb tot untul și se rumenesc ușor.

Le transferăm într-o tavă, pe hârtie de copt și le dăm la cuptor pentru 10-15 minute, la 220 grade C, până când devin crocante, iar după ce le scoatem din cuptor, presărăm parmezan ras peste ele.

După ce le-am scos din cuptor, am adăugat printre ele și crenguțe de rozmarin, pentru un plus de parfum și prospețime.

Nu l-am adăugat în unt, pentru că aroma lui mi se pare prea puternică.

Sunt delicioase și de efect aceste crutoane aromate!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crutoane aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]