Este un tort simplu, bine insiropat, cu crema mascarpone delicioasa si capsuni dulci!
Blatul:
Pt. crema:
Pt. sirop:
Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ laptele si uleiul, apoi esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, apoi se toarna compozitia intr-o tava rotunda, cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor, se asaza pe un gratar si se lasa la racit apoi se taie in 3.
Siropul: Intr-o craticioara, se pune apa si zaharul si se incalzeste usor pana ce acesta se topeste. Se lasa la racit, apoi se adauga esenta de vanilie.
Crema: Se mixeaza mascarponele cu zaharul pudra vanilat. Separat, se mixeaza smantana pentru frisca cu 2 lg zahar pana se intareste. Se adauga peste mascarpone si se omogenizeaza cu grija.
Capsunile se curata de codite, se spala si se lasa sa se usuce. Se ia cate o capsuna si se taie bucati mici. Se pastreaza cateva si pentru decor.
Se asaza primul blat pe un platou si se insiropeaza bine. Se unge cu o parte din crema, iar deasupra se pun capsunile taiate. Se asaza cel de-al doilea blat, se insiropeaza, se unge cu crema si capsuni. Se pune ultimul blat care se unge cu restul de crema.
Pentru decor, se taie capsunile in doua, iar altele in felii mai subtiri, care se asaza in forma de floare pe mijlocul tortului. Se topeste ciocolata cu laptele, se omogenizeaza, apoi se traseaza linii peste tortul decorat.
Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
1
Capsunile se pot inlocui cu cirese, este sezonul lor!
2
Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.