Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci

de nico15 in Pui, 22 Mai 2017 | 3009 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mai mare
  • 2 crenwusti
  • 10 capere
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • mustar de Dijon
  • 130 g de ciuperci
  • Smantana pentru gatit
  • sare
  • piper
  • ulei
  • cimbru
  • suc de portocale
  • usturoi
  • paprika
  • 10 felii de bacon
  • vin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci:

Pregatim pieptul de pui, il aplatizam. Punem feliile de bacon, asezam pieptul de pui. Ungem cu mustar Dijon, punem o bucata de crenwusti. Taiem julien ardeiul, morcovul si ceapa si asezam in laterala stanga/dreapta a crenwustelui, piperam, dupa care rulam cu ajutorul feliilor de bacon.

Tragem la tigaie cat sa prinda culoare pe toate fetele, dupa care dam la cuptor. Punem intr-o  forma de Yena, adaugam suc de portocale, 1 lingurita de paprika, 2 catei de usturoi si cimbru, dam la cuptor la 180° C,  25-30 de minute.

Pregatim mousse-ul de ciuperci. Cu ajutorul unei pensule, curatam impuritarile de pe ciuperci, dupa care le taiem in 4/6. Curatam o ceapa si o taiem fin, punem ulei si unt in tigaie si sotam, adaugam ciupercile si asezonam, dupa care adaugam smantana pentru gatit 35% grasime, usturoi pisat si cimbru. Lasam sa fiarba bine, dupa care luam si lasam in asteptare. 

Vom blenda amestecul, acesta trebuie sa fie mai tare, deoarece vom face canele cu ajutorul a doua linguri.

Galette de cartofi, curatam cartoful de coaja si cu ajutorul unui inel metalic, taiem cartoful in profunzime, sa aiba aceeasi grosime. Dupa aceea, filetul de cartofi rezultat il vom felia cu ajutorul unei mandoline (razatoarea cu lama mare) pentru a avea niste rondele de aceeasi grosime. Acestea le vom aseza in forma de floare pe hartie de copt, vom unge cu unt intre ele, putem aranja 2-3 straturi si vom da la cuptor, verificati sa nu se arda. 

Dupa ce scoatem ruloul de la cuptor, lasam la odihnit, din jiul ramas in forma, facem un sos, adaugam un pahar de vin sa degresam, mai adaugam un cub de unt si lasam sa se reduca.

Strecuram si avem un sos minunat.  

Vom decora ca in imaginile alaturate.  

Pofta buna!

www.reteteleluisupernico.blogspot.com / www.transilvaniahostel.blogspot,com

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Jambalaya de pui