Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci

de nico15 in Pui, 22 Mai 2017 | 2930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mai mare
  • 2 crenwusti
  • 10 capere
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • mustar de Dijon
  • 130 g de ciuperci
  • Smantana pentru gatit
  • sare
  • piper
  • ulei
  • cimbru
  • suc de portocale
  • usturoi
  • paprika
  • 10 felii de bacon
  • vin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci:

Pregatim pieptul de pui, il aplatizam. Punem feliile de bacon, asezam pieptul de pui. Ungem cu mustar Dijon, punem o bucata de crenwusti. Taiem julien ardeiul, morcovul si ceapa si asezam in laterala stanga/dreapta a crenwustelui, piperam, dupa care rulam cu ajutorul feliilor de bacon.

Tragem la tigaie cat sa prinda culoare pe toate fetele, dupa care dam la cuptor. Punem intr-o  forma de Yena, adaugam suc de portocale, 1 lingurita de paprika, 2 catei de usturoi si cimbru, dam la cuptor la 180° C,  25-30 de minute.

Pregatim mousse-ul de ciuperci. Cu ajutorul unei pensule, curatam impuritarile de pe ciuperci, dupa care le taiem in 4/6. Curatam o ceapa si o taiem fin, punem ulei si unt in tigaie si sotam, adaugam ciupercile si asezonam, dupa care adaugam smantana pentru gatit 35% grasime, usturoi pisat si cimbru. Lasam sa fiarba bine, dupa care luam si lasam in asteptare. 

Vom blenda amestecul, acesta trebuie sa fie mai tare, deoarece vom face canele cu ajutorul a doua linguri.

Galette de cartofi, curatam cartoful de coaja si cu ajutorul unui inel metalic, taiem cartoful in profunzime, sa aiba aceeasi grosime. Dupa aceea, filetul de cartofi rezultat il vom felia cu ajutorul unei mandoline (razatoarea cu lama mare) pentru a avea niste rondele de aceeasi grosime. Acestea le vom aseza in forma de floare pe hartie de copt, vom unge cu unt intre ele, putem aranja 2-3 straturi si vom da la cuptor, verificati sa nu se arda. 

Dupa ce scoatem ruloul de la cuptor, lasam la odihnit, din jiul ramas in forma, facem un sos, adaugam un pahar de vin sa degresam, mai adaugam un cub de unt si lasam sa se reduca.

Strecuram si avem un sos minunat.  

Vom decora ca in imaginile alaturate.  

Pofta buna!

www.reteteleluisupernico.blogspot.com / www.transilvaniahostel.blogspot,com

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui cu orez si legume -INIMIOARA