Pomana Porcului

de nico15 in Porc, 22 Mai 2017 | 5249 vizualizari

 

Una din mancarurile mele preferate. Medi si Buni va aduceti aminte de piatra Alba??? sa stiti ca Pomana mea este mult mai buna. Data viitoare va invit la mine sa o degustati alaturi de un pahar de vin de Focsani.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g de carne de porc
  • 125 g de carnati afumati
  • 50 g de costita afumata
  • cimbru
  • boia afumata
  • sare
  • piper
  • 4 catei de usturoi
  • vin alb
  • 300 g de malai
  • apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pomana Porcului:

Spalam si curatam carnea de eventualele pielite. O taiem in cubulete mici si cat se poate de uniform. Punem intr-o tigaie/tuci, ulei, iar cand acesta s-a infierbantat, punem bucatile de carne si punem capacul, lasam sa prinda culoare carnes pe ambele parti, adaugam costita afumata taiata cubulete/bastonase.

Intre timp, curatam si taiem usturoiul lamele. Dupa ce carnea a prins culoare, adaugam piper, un praf de boia si stoc de legume/ porc, lasand sa fiarba cu capacul pus 10 minute. Luam tigaia de pe foc si adaugam usturoiul si cimbru, carnati si vinul alb si dam la cuptor, pentru maxim 30 de minute. Pentru a nu fierbe carnea si a se praji, se sareaza la final.

Ne apucam de prepararea unei mamaligi, punem apa si sare si lasam sa inceapa apa sa fiarba, dupa care adaugam malaiul in bloc si incepem sa amestecam cu grija, sa nu facem aglomerari in mamaliga, putem pentru un gust mai bun sa-i adaugam si putin unt. Mamaliga va fi gata cand se va ridica de pe marginile vasului. Mancarea noastra se poate servi acompaniata de ardei copti si un pahar de vin alb sanatos (podgorie proprie), acelas pe care l-am folosit si la sos.

Din aceasta cantitate, ies 3 portii mai mititele sau 2 portii mai generoase.

  Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Sarati la sfarsit, altfel carnea va fierbe si nu se va praji.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana Porcului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Un pranz delicios-muschiulet de porc marinat