Pomana Porcului

de nico15 in Porc, 22 Mai 2017 | 5120 vizualizari

 

Una din mancarurile mele preferate. Medi si Buni va aduceti aminte de piatra Alba??? sa stiti ca Pomana mea este mult mai buna. Data viitoare va invit la mine sa o degustati alaturi de un pahar de vin de Focsani.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g de carne de porc
  • 125 g de carnati afumati
  • 50 g de costita afumata
  • cimbru
  • boia afumata
  • sare
  • piper
  • 4 catei de usturoi
  • vin alb
  • 300 g de malai
  • apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pomana Porcului:

Spalam si curatam carnea de eventualele pielite. O taiem in cubulete mici si cat se poate de uniform. Punem intr-o tigaie/tuci, ulei, iar cand acesta s-a infierbantat, punem bucatile de carne si punem capacul, lasam sa prinda culoare carnes pe ambele parti, adaugam costita afumata taiata cubulete/bastonase.

Intre timp, curatam si taiem usturoiul lamele. Dupa ce carnea a prins culoare, adaugam piper, un praf de boia si stoc de legume/ porc, lasand sa fiarba cu capacul pus 10 minute. Luam tigaia de pe foc si adaugam usturoiul si cimbru, carnati si vinul alb si dam la cuptor, pentru maxim 30 de minute. Pentru a nu fierbe carnea si a se praji, se sareaza la final.

Ne apucam de prepararea unei mamaligi, punem apa si sare si lasam sa inceapa apa sa fiarba, dupa care adaugam malaiul in bloc si incepem sa amestecam cu grija, sa nu facem aglomerari in mamaliga, putem pentru un gust mai bun sa-i adaugam si putin unt. Mamaliga va fi gata cand se va ridica de pe marginile vasului. Mancarea noastra se poate servi acompaniata de ardei copti si un pahar de vin alb sanatos (podgorie proprie), acelas pe care l-am folosit si la sos.

Din aceasta cantitate, ies 3 portii mai mititele sau 2 portii mai generoase.

  Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Sarati la sfarsit, altfel carnea va fierbe si nu se va praji.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana Porcului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava cu piure de cartofi