Desert briose pufoase cu ciocolata, pentru cafea

de RODIMUR in Prajituri, 21 Mai 2017 | 3321 vizualizari

 

Brioșele sunt prăjiturele care însoțesc o ceașcă de ceai sau de cafea, ca în istorioarele englezești cu ceaiul de la ora 17.... Dacă brioșele mai consistente sunt pentru ceai, cele mai pufoase vor însoți o ceașcă de cafea.
Rețeta mea de brioșe cu ciocolată pentru cafea, diferă de aceea pentru ceai.
Din aceste ingrediente se pot face 24 de brioșe.
 

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă
  • 200 grame zahăr tos fin
  • 200 grame făină albă
  • ciocolată cu lapte
  • 1 plic de vanilie
  • 2 linguri de ulei
  • ornamente decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose pufoase cu ciocolata, pentru cafea:

Se taie ciocolata în mici bucățele, care vor fi încorporate în brioșe.

Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă. După ce au început să crească, se adaugă zahărul pe rând, câte o lingură și apoi, vanilia.

Se adaugă și gălbenușurile pe rând, unul cîte unul și se continuă mixarea compoziției. Când s-au încorporat toate gălbenușurile și se constată că zahărul s-a topit, se încorporează și făina în ploaie, cu grijă să nu se formeze cocoloașe. La sfârșit, se adaugă și uleiul, uniformizând bine compoziția.

Se pregătesc formele pentru brioșe și se pun în tava specială. Se pune câte o lingură de compoziție în fiecare formă și apoi ciocolata tăiată în mici bucățele. Se mai pune, peste ciocolată, încă o lingură de compoziție, se decorează brioșele și se dau la cuptor, la foc potrivit. Când s-au rumenit, se scot din cuptor și din tava specială și se lasă la răcit înainte de a fi servite.

TIPS-URI

1

Ouăle trebuie scoase din timp din frigider, ca să fie la temperatura camerei când vor fi preparate.

2

Separați cu grijă albușurile de gălbenușuri, ca să nu se amestece, pentru a putea să le mixați mai ușor.

3

Nu este nevoie de adaosuri (praf de copt, bicarbonat) pentru a face prăjitura mai pufoasă, Este suficient să respectați rețeta și să bateți/mixați compoziția de la început până la sfârșit, când trebuie să o puneți în forme.

4

Aveți grijă să încorporați puțin câte puțin făina, ca să nu se formeze cocoloașe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose pufoase cu ciocolata, pentru cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua