Desert prajitura bicolora cu cirese

de Merisor in Prajituri, 22 Mai 2017 | 4142 vizualizari

 

Aromată, colorată și de sezon, o prăjitură care pe noi ne-a cucerit.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cireșe
  • 8 ouă
  • 200 g unt(65%)
  • 12 linguri zahăr
  • 9 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri migdale măcinate
  • 5-6 frunze de mentă
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • un praf sare
  • 200 g ciocolată albă
  • 1 linguriță lapte
  • 1/2 linguriță ulei de măsline
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura bicolora cu cirese:

Mai întâi, topim untul, pe care îl aromatizăm cu frunze proaspete de mentă, rupte mărunt, apoi îl lăsăm să se răcească.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte un praf de sare peste ambele.

Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și zeama de lămâie și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.

Adăugam gălbenușurile frecate cu praful de sare, omogenizăm, apoi adăugăm untul și omogenizăm din nou.

Cernem 6 linguri de făină împreună cu praful de copt și le adăugăm treptat în compoziția de prăjitură.

Împărțim apoi compoziția, în două părți aproximativ egale.

În prima parte, vom adăuga 3 linguri de făină și cireșele fără sâmburi și întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt.

În a doua parte, vom adăuga cacaua cernută și migdalele prăjite și măcinate fin și vom întinde compozitia rezultată, peste cea cu cireșe.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, dar facem totuși și testul cu scobitoarea, să fim siguri ca s-a copt.

Lăsăm apoi prăjitura să se racească și o răsturnăm pe un platou cu partea cu cireșele în sus, pentru că dedesupt, blatul va fi mai uniform.

Topim ciocolata, împreună cu laptele si uleiul de măsline, pe baie de aburi și decorăm prăjitura cu ea.

După ce se va întări ciocolata, putem porționa prăjitura bicoloră cu cireșe și mentă și îi servim pe cei dragi cu ea.

Este pur și simplu delicioasă, ușor aromată și foarte pufoasă.

Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Dimensiuni tavă: 23/36 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura bicolora cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici