Se pune carnea intr-o marinada, peste noapte, dupa cum urmeaza: usturoi pisat, ½ de ceapa, boia dulce, ulei de masline, cimbru si vin alb sec, sare, piper.
Se scoate a doua zi si se va unge cu un amestec format din: 3 lingurite de zahar brun, 1 lingurita sos de rodii si 1 lingurita de boia afumata, sare, piper si putin cimbru.
Cartofii, pentru a iesi moi si pufosi in interior, aurii si crocanti in exterior, ii vom fierbe 20 de minute, dupa care ii vom scoate din apa, curata de coaja si ii vom coace la cuptor.
Intr-o tava in care am pus ulei, adaugam cartofi, sare, piper, boia afumata si o capatana de usturoi taiat pe din doua.
Dam la cuptor la 180 grade C, 20-25 de minute, verificam sa prinda aceea culoare aurie si sa fie moi in interior.
Taiem kaizerul, iar cand grilul este incins, il adaugam pe gratar, iar dupa ce s-a facut pe prima parte, il vom intoarce sa se rumeneasca si pe cealalta parte. Dupa ce am scos coasta de porc din marinada, am tamponat-o sa nu aiba exces de lichid, am masat-o cu amestecul de mai sus, o vom adauga intr-o tava si o vom da la cuptor la 180 de grade C, 45-50 de minute, dupa cum vedeti nu este foarte groasa, la fel cum va spuneam, este in functie de cuptorul dumneavoastra, inainte sa scoateti de la cuptor, vefificati daca este facuta, la fel si in cazul cartofilor. Daca coasta este mai groasa cu mai multa carne, se va lasa mai mult la cuptor.
Taiem legumele: rosiile si castravetii, felii subtiri si ne vom apuca de prepararea usturoiului, pe care il vom curata, adaugam sare si il vom pisa bine, adaugam putin ulei si continuam amestecarea, dupa care putem adauga si smantana.
Se poate servi cu/fara smantana.