Desert prajitura de primavara

de alilianaa in Prajituri, 22 Mai 2017 | 3782 vizualizari

 

M-am inspirat de la Dia: tort cu visine si crema de vanilie. Am schimbat cate ceva, la partea de ingrediente. Este foarte bun. Multumesc, draga mea, pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri faina
  • sare
  • coaja rasa de portocale
  •  300 g capsuni
  • Jeleu de capsuni:
  • 200 g capsuni
  • 150 ml apa
  • zahar (100 g)
  • 2 linguri amidon
  • Crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 2 1/2 linguri amidon
  • 90 g unt
  • 150 g zahar
  • sare
  • esenta de vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • 180 ml frisca lichida
  • 180 g ciocolata amaruie ( cu peste 55 % cacao)
  • Ornamente:
  • figurile ( flori si fluturi) de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de primavara:

Blatul: Ouale intregi se mixeaza pentru inceput, cu un praf de sare, pana capata volum. Apoi se adauga zaharul, lingura cu lingura, pana la 15 linguri. Dupa fiecare lingura, se mixeaza foarte bine. Partea aceasta dureaza 20-25 minute. Dupa ce zaharul a fost incorporat, se scot telurile mixerului si cu o paleta, de jos in sus, se amesteca usor, in timp ce este adaugata faina. Se adauga coaja de portocale.

Intr-o tava tapetata cu foaie de copt , se pun capsunile, peste care se adauga aluatul si se pune la cuptor pentru 25- 30 minute. Se face testul de coacere cu scobitoarea. Se mai lasa in cuptor cca. 10 min, cu usa intredeschisa. La final, se rastoarna blatul pe o tava. 

Jeleul de capsuni: capsunile se paseaza cu blenderul. Peste aceasta compozitie, se pune apa, zahar. Amidonul se desface in 2-3 linguri de apa si se pune peste capsuni. Compozitia se pune intr-o cratita pe foc, pentru 15  minute. Cand compozitia este gata, se da la rece. 

Crema de vanilie: intr-o cratita, se mixeaza galbenusurile cu zaharul si un praf de sare foarte bine. Amidonul se desface in lapte, iar laptele se adauga galbenusurilor. Se omogenizeaza si se pune pe foc. Se lasa la fiert si la final, se adauga untul si esenta de vanilie.

Glazura de ciocolata:  frisca se pune la incalzit. Se adauga ciocolata. Se amesteca pana la topirea ciocolatei, fara ca frisca sa fiarba. 

 Asamblare: peste blatul deja racit, se pune jeleul de capsuni, peste acesta se pune crema de vanilie si la final, ciocolata. Se orneaza cu figurine de zahar. 

 

TIPS-URI

1

zaharul este folosit, in functie de cat de dulce poate fi tolerata prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

23.05.2017, 13:35

Buna!

Rocsi 1

23.05.2017, 20:38

Ce prajitura delicioasa! Neaparat vreau si eu 2-3 bucati!

alilianaa 1

05.06.2017, 12:11

Multumesc frumos..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii