M-am inspirat de la Dia: tort cu visine si crema de vanilie. Am schimbat cate ceva, la partea de ingrediente. Este foarte bun. Multumesc, draga mea, pentru inspiratie!
Blatul: Ouale intregi se mixeaza pentru inceput, cu un praf de sare, pana capata volum. Apoi se adauga zaharul, lingura cu lingura, pana la 15 linguri. Dupa fiecare lingura, se mixeaza foarte bine. Partea aceasta dureaza 20-25 minute. Dupa ce zaharul a fost incorporat, se scot telurile mixerului si cu o paleta, de jos in sus, se amesteca usor, in timp ce este adaugata faina. Se adauga coaja de portocale.
Intr-o tava tapetata cu foaie de copt , se pun capsunile, peste care se adauga aluatul si se pune la cuptor pentru 25- 30 minute. Se face testul de coacere cu scobitoarea. Se mai lasa in cuptor cca. 10 min, cu usa intredeschisa. La final, se rastoarna blatul pe o tava.
Jeleul de capsuni: capsunile se paseaza cu blenderul. Peste aceasta compozitie, se pune apa, zahar. Amidonul se desface in 2-3 linguri de apa si se pune peste capsuni. Compozitia se pune intr-o cratita pe foc, pentru 15 minute. Cand compozitia este gata, se da la rece.
Crema de vanilie: intr-o cratita, se mixeaza galbenusurile cu zaharul si un praf de sare foarte bine. Amidonul se desface in lapte, iar laptele se adauga galbenusurilor. Se omogenizeaza si se pune pe foc. Se lasa la fiert si la final, se adauga untul si esenta de vanilie.
Glazura de ciocolata: frisca se pune la incalzit. Se adauga ciocolata. Se amesteca pana la topirea ciocolatei, fara ca frisca sa fiarba.
Asamblare: peste blatul deja racit, se pune jeleul de capsuni, peste acesta se pune crema de vanilie si la final, ciocolata. Se orneaza cu figurine de zahar.
1
zaharul este folosit, in functie de cat de dulce poate fi tolerata prajitura