Legume la gratar

de nico15 in Vegan / Raw vegan, 22 Mai 2017 | 5719 vizualizari

 

Niciodata nu mi-au placut legumele, cand eram copil, este cert acest fapt, dar cu trecerea timpului am inceput sa le descopar gustul minunat, iar acum legumele la gratar sunt garnitura mea preferata.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 1 rosie
  • 2 ardei: rosu si verde
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • Sare
  • piper
  • Dressing:
  • ulei
  • otet
  • sare
  • piper
  • sos Worcestershire
  • suc de portocale
  • Décor:
  • praz si verdeturi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la gratar:

Taiem legumele rondele, se pot asezona, inainte de a se frige pe gratar, dar sfatul meu este sa le asezonati dupa, deoarece dovlecelul se inmoaie foarte repede. Punem putin ulei pe gratar si adaugam legumele, lasandu-le sa se friga. Taiati rondele mai groase, daca sunt prea subtiri, se vor arde repede.
Dupa frigere, se scot si se pun intr-un castron, iar noi ne apucam de prepararea dressingului, la 1 lingura de ulei - 3 linguri de otet, dar gustati, deoarece este in functie de gustul dumneavoastra, mai acid sau nu, adaugati juice de portocale, sosul Worcestershire, usturoiul pisat bine, sare, piper, cimbru sau alte verdeturi care va plac si marinati legumele. Aranjam si decoram ca in imaginile alaturate.
Aceasta reteta este scrisa special pentru Greenpeace Romania, deoarece am acceptat provocarea lor privind hrana (mancarea) sanatoasa. Este bine ca sa ne unim eforturile pentru a consuma produse de calitate ecologica si de a consuma responsabil.

Scopul acestei campanii este de a pune în evidență alternativele la sistemul industrial intensiv curent, precum agricultura ecologică, locală, sănătoasă atât pentru consumator, cât și pentru economie. Pentru mai multe detalii puteti accesa urmatoarele link-uri:

www.stiucemananc.org
www.iknowwhogrewit.org
  Pofta buna www.reteteleluisupernico.blogspot.com, www.transilvaniahostel.blogspot.com

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amestec de legume uscate - VIGITA