Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin

de nico15 in Fructe de mare, 22 Mai 2017 | 2986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5-7 creveti
  • 2 cartofi dulci potriviti
  • icre rosii
  • germeni de ceapa sau ridichie
  • decor
  • busuioc
  • marar
  • curry
  • cognac
  • 1 ceapa
  • 50 ml de vin
  • unt
  • curcuma
  • smantana lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin:

Se pun cartofi la fiert / copt cum va place mai mult si ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam, amestecam unt, putina smantana lichida, sare si un praf de curry, amestecam bine sa nu aibe aglomerari si lasam in asteptare.

Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa care spalam si punem crevetii pe hartie absorbanta, pentru inlaturarea surplusului de apa.

  Incingem o tigaie non aderenta in care punem ulei si unt si adaugam crevetii, lasandu-i sa se soteze pe ambele parti, adaugam putin cognac si flambam, dupa care ii scoatem si ii lasam in asteptare.

  Pregatim doua sosuri de verdeturi si de vin cu curcuma.  

Pregatim verdeturile busuioc, marar, la alegerea voastra, le spalam si le tocam bine, le punem intr-un mojar mare, adaugam un praf de sare si le vom omogeniza bine, dupa care adaugam ulei de masline si asezonam. Sosul de vin, curatam ceapa si o tocam marunt, punem unt si ulei si adaugam ceapa, o lasam pana va deveni translucida, adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul, asezonam si adaugam ¼ de lingurita de curcuma (turmenic) si putina smantana lichida. Punem sosul in blender, blendam si strecuram.  

Trecem la decorarea farfuriei din sosul de vin care va fi un pic mai vascos, tragem o linie, aranjam piureul intr-un cerc mic, facem 4-5 cercuri de piure, peste acestea adaugam creveti. Pe linia de sos de vin, punem  icrele.
Decoram cu germeni de ceapa sau de ridichie si stropim cu dressing de verdeturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fideua cu fructe de mare