A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv pernite cu cartofi si carne

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Cernem faina intr-un castron mare,adaugam zaharul si sarea, amestecam, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta si incepem sa framantam, adaugand treptat apa...Citeste continuarea

Desert cozonaci cu branza, stafide...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Intr-un vas incapator (eu am un bol rosu inalt pentru salata de la Coca Cola, care mi-e foarte util cand framant cozonacul), se amesteca putina faina cu drojdia uscata si se lasa asa 15 minute (de...Citeste continuarea

Bulion din rosii

Postat de: panacris in Bulion

Roșiile se spală, se curăță de cotoare, apoi se taie în sferturi. Roșiile mărunțite se trec prin separatorul de roșii,  zmeii mei știu asta, în fiecare sfârșit de...Citeste continuarea

Aperitiv chiftelute din carne de porc

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Carnea de porc se trece prin mașina de tocat impreunăa cu ceapa. Se alege carnea mai impanata cu grasime, ca sa nu iasa chiftelutele prea uscate. Cartofii se curata, se spala si se dau pe...Citeste continuarea

Aperitiv vinete parmigiana

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Spalati vinetele, le stergeti cu un prosop si le indepartati capetele. Le taiati felii potrivit de groase, le presarati cu sare si piper. Ungeti o tigaie grill cu putin ulei, o puneti la...Citeste continuarea

Desert cheescake cu fructe de padure

Postat de: panacris in Dulciuri

Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune si branza...

Postat de: Oana in Prajituri

Branza de vaci se da prin sita, Fructele se spala, se scot samburii si se taie felii mai groase. Se stropesc cu zeama de lamaie si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Se lasa deoparte Se...Citeste continuarea

Evantai cu legume

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

1.    Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii feliem in felii rotunde potrivite ca si grosime. Dovleceii ii spalam, ii taiem la capete apoi feliem la fel ca si cartofii in felii ....Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri cu...

Postat de: katty in Dulciuri

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani. Adaugam uleiul, coaja rasa de lamaie, vanilia si faina  amestecata...Citeste continuarea

Salata de vinete cu legume coapte

Postat de: katty in Mancaruri de post

Punem vinetele pe o plita si le coacem bine pe toate partile. Le dam jos, le descojim si  le scurgem de zeama intr-o sita si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au scurs bine si s-au racit le...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu masline si lamaie

Postat de: katty in Pui

Presaram pulpele spalate, curatate si scurse cu sare, piper si oregano uscat. Le lasam 15 minute la rece, apoi le punem la Multicooker impreuna cu lingura de ulei pe modul Fry. Le lasam pana se...Citeste continuarea

Desert rulouri din aluat de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mai întâi aducem toate ingredientele la temperatura camerei cu 40-50 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare a cozonacilor. Cernem făina...Citeste continuarea

Desert cheesecake Twix

Postat de: Alepaty in Prajituri

1) Am inceput prin a da biscuitii prin blender. I-am amestecat cu untul topit si am asezat compozitia intr-o tava de 20 cm si am dat la frigider. 2) Crema de branza se mixeaza cu zaharul pudra,...Citeste continuarea

Orez cu fasole rosie

Postat de: katty in Mancaruri de post

Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele foarte subtiri. Taiem ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem mai intai morcovul si amestecam usor pana incepe sa se inmoaie usor, apoi...Citeste continuarea

Sos rosu usturoiat

Postat de: ladydi in Conserve

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul apoi curatam ardeii de cotoare si seminte si ii dam prin robot la o viteza mai mica, sa...Citeste continuarea

Desert cornulete cu dulceata de...

Postat de: AlexTeacher in Prajituri

Dizolva drojdia in laptele caldut si incorporeaza 2 linguri de faina si 1 lingurita de zahar; Las-o la cald cca 10 min; Monteaza...Citeste continuarea

Desert briose cu afine

Postat de: AlexTeacher in Prajituri

Bateti zaharul cu oul, iar cand acesta devine pufos, adaugati uleiul, esenta de vanilie si laptele batut; Amestecati faina cu scortisoara si sarea;...Citeste continuarea

Milkshake cu Oreo

Postat de: caroline in Bauturi

Din cantitatile de mai sus , mi-au iesit 4 pahare cu milkshake.  1.  Incepem prin a marunti foarte bine biscuitii Oreo.  2.  Intr-un vas inalt ,punem biscuitii ,...Citeste continuarea

Desert chec economic

Postat de: caroline in Dulciuri

1.  Punem intr-un bol ouale cu zaharul si mixam la viteza maxima pana cand isi dubleaza volmul.  2.  Adaugam apoi pe rand , laptele rece si uleiul, mixand bine dupa fiecare...Citeste continuarea

Deset tort cu ciocolata, visine si...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru crema de ciocolată , încălzești frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi ciocolata ruptă bucățele. După un minut amesteci bine...Citeste continuarea

Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

Postat de: AlexTeacher in Pizza

1.        Intr-un kilogram de faina 000 pune o lingura cu varf de sare grunjoasa si 10g de zahar (un varf de lingura) si amesteca bine. 2....Citeste continuarea

Desert gogosi la cuptor

Postat de: Meea in Dulciuri

           Punem făina într-un vas încăpător, lăsând un cuibușor în mijloc. Umplem cuibușorul cu 50ml din lapte, dorjdia...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu legume

Postat de: Meea in Aperitive / Garnituri

Călim legumele în puțin ulei și o lingură de Soia pentru 5 minute. În continuare, călim și ciupercile, la fel, în puțin ulei și o lingură de soia, pentru 5 minute. Punem...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de lamaie

Postat de: andaoana in Torturi

Blatul Am folosit pentru blat vasul de la Slow Cooker care are un diametru de aproximativ 18 cm , dar se poate folosi o tava rotunda cu diametru de 20 cm pe care punem hartie de copt....Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu alune...

Postat de: Oana in Prajituri

Mai intai prepara crantzul de alune, nu-i greu deloc! Pune 100 gr de zahar intr-o craticioara si cand se topeste si incepe sa se caramelizeze, adauga alunele de padure. Amesteca usor, apoi...Citeste continuarea

Sandvisuri cu omleta, ardei,...

Postat de: Pungasa_Rogue in Sandvisuri

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun la foc intr-un...Citeste continuarea

Cheesecake cu lamaie si fructe de...

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am pregatit mai întâi pandispanul. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul. Am pus vanilia si am încorporat usor...Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu piersici si...

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Piersicile se pun in apa fiarta, timp de 1 minut.Se scot  si se curata de coaja. Zaharul se caramelizeaza si se toarna intr-o oala, unsa cu unt .Se taie piersicile felii si se aseaza peste...Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: CofetariiBucatari in Bauturi

Mai intai pregatim siropul. Vom amesteca zaharul cu apa pana cand se va dizolva complet. Vom pune cate 5-10 prune intr-un borcan, in functie de marimea lui. Vom pune siropul in borcane(siropul nu...Citeste continuarea

Supa cu fasole si suc de rosii

Postat de: caroline in Supe

1. Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba punem mix-ul de legume si cubul knorr si lasam la fiert circa 15 minute.  2.  Fasolea o scurgem bine de apa di...Citeste continuarea

Burgeri ­Nuferi

Postat de: ancutsa in Porc

Intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu oul, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt si condimentele. Se formeaza in mainile umede sfere, care se turtesc, eu am obtinut 8 burgeri. Daca...Citeste continuarea

Bruschete cu mazare verde

Postat de: andaoana in Vegan / Raw vegan

Mazarea o punem la fiert intr-o oala cu apa si sare . Daca este mazare proaspata are nevoie de circa 15-20 minute sa fiarba , iar daca e congelata poate dura mai putin . C eapa verde o...Citeste continuarea

Prajitura Albinita

Postat de: andaoana in Prajituri

Foile Din cantitatile date ies 4 foi pe care le coacem pe dosul unei tavi de 35 x40 cm .  Intr-o cratita,pe foc mic,punem laptele, mierea , zaharul , sarea si untul si le omogenizam...Citeste continuarea

Inghetata de cafea

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Topiti ciocolata pe baie de aburi, apoi o lasati sa se tempereze putin. Smanatana pentru frisca rece, o mixati putin, dar nu de tot. Adaugati zaharul vanilat, zaharul pudra, ness-ul, crema de...Citeste continuarea

Tocana de legume cu orez, pentru la...

Postat de: mirela0911 in Conserve

Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lgt rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine...Citeste continuarea

Zacusca sarbeasca la tigaie

Postat de: mirela0911 in Zacusca

Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa sa se scurga apoi se toaca marunt. Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul la incins. Ceapa se curata si se taie julienne. Se pune la calit in ulei....Citeste continuarea

Desert kataif cu alune si fistic

Postat de: Dya in Dulciuri

Se asaza cuiburile de fidea intr-o tava de cuptor (eventual tapeta cu hartie de copt) si se adauga untul taiat cuburi. Deasupra se presara alunele tocate nu foarte marunt. Se coace apoi pana ce se...Citeste continuarea

Salata cu andive, Bresaola si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se indeparteaza coaja portocalei si se taie in felii. Se adauga intr-un bol impreuna cu sare, piper, otet si o lingura de ulei. Se taie ceapa julienne cu ajutorul unei mandoline si se toaca...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legume

Dovleceii se spala, se taie in doua si se curata mijlocul cu o lingurita. Mijlocul dovlecelului se toaca marunt. Ceapa se curata, se toaca marunt. Telemeaua de vaca se da pe razatoarea mare,...Citeste continuarea

Desert cu fructe de padure

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Am pus fructele intr-un vas, am adaugat cele 3-4 linguri de zahar si apoi am pus vasul pe foc pentru cateva minute pana s-a topit zaharul. Am pus totul intr-o strecuratoare. In siropul scurs din...Citeste continuarea

Paine cu cartofi

Postat de: CofetariiBucatari in Piine

Dupa ce indepartam coaja de pe cartofi, ii vom zdrobi pentru a obtine o pasta. Vom adauga treptat peste cartofi, faina si o vom incorpora foarte bine. Apoi adaugam uleiul si sarea, amestecam bine....Citeste continuarea

Rulouri cu carne

Postat de: cristina1985 in Pui

Se taie ceapa verde, se caleste, apoi se adauga ardeiul taiat marunt si la sfarsit carnea (taiata fasii mici). Se calesc putin, dupa care se adauga putina apa. Se fierbe 45 minute, adaugand cand...Citeste continuarea

Nasi ( Orez prajit in stil...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se bat ouale ca pentru omleta si se prajesc in putin ulei, amestecand frecvent pana sunt aproape gatite, dar inca sunt cremoase. Se transfera pe o farfurie. Se adauga baconul in tigaie si se...Citeste continuarea

Piept de curcan la tigaie cu sos de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Curcan

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se presara carnea cu sare, piper, rozmarin, coaja de lamaie, ulei si faina, avand grija ca bucatile sa fie acoperite complet de...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, fistic si...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Pentru blat: topim ciocolata cu untul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Mixam galbenusurile. Peste galbenusuri adaugam ciocolata topita cu...Citeste continuarea

Spirale tricolore, cu sos si sunca

Postat de: ancutsa in Fusilli

  Se taie fasii pieptul de porc (sau alta sunca taraneasca) si slanina afumata si se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei incins.  Se pun pastele la fiert in apa suficienta, cu un...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu dovlecel si...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Mixam ouale, adaugam laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt, mozzarela rasa si dovlecelul ras si stors de zeama. Condimentam cu sare, piper si oregano. Punem compozitia in formele...Citeste continuarea

Bors cu legume si carne de vita

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Carnea se spală și se pune la fiert, la foc iute. Se spumuiește când este nevoie și apoi se lasă să fiarbă acoperit. Se completează cu apă caldă, când scade prea mult....Citeste continuarea

Tocanita din legume si carne de porc

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie în forma dorită (de preferat în cubulețe ceva mai mari) și se pune în cratiță cu ulei, să se albească, la...Citeste continuarea

Mustar de casa

Postat de: ancutsa in Conserve

  Se pun boabele de mustar (eu le-am cumparat din plafar) intr-un vas mai adanc, il puteti folosi pe cel de la blender, cum am facut si eu. Se clatesc in apa rece, apoi se acopera cu un...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]