Desert tarta cu gutui

de Oana in Prajituri, 5 Oct 2017 | 8421 vizualizari

 

Tarta cu gutui este un desert parfumat, cu o aroma aparte, care iti va rasfata simturile.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 150 g faina din grau integral
  • 60 gr zahar brun
  • 75 gr unt moale
  • un praf de sare
  • 3 linguri cu lapte
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

Pentru umplutura:

  • 500 gr gutui
  • 125 ml suc de mere
  • 100 ml suc de portocale
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 30 gr zahar brun
  • 2 oua
  • 150 gr smantana grasa
  • 1 lingura cu miere
  • 1 lingurita de scortisoara
  • optional, 100 gr felii de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu gutui:

Pentru prepararea blatului, vei avea nevoie de un robot de bucatarie, ca sa nu dureze prea mult! Pune in vasul robotului faina, zaharul, untul moale, putina sare si coaja de lamaie. Adauga laptele si mixeaza pana ingredientele sunt bine incorporate. Intinde apoi aluatul intre doua foi de copt, ca sa mearga treaba mai repede si sa nu se lipeasca.

Transfera aluatul intr-o tava de tarta unsa cu ulei si scoate cu grija foaia de copt, apoi taie marginile care depasesc tava. Pune tava la frigider pana pregatesti umplutura.

Taie gutuile in patru, scoate-le cotoarele si curata-le de coaja, apoi taie-le felii. Stropeste gutuile cu zeama de lamaie, ca sa nu se oxideze. Pune intr-o craticioara sucul de mere si de portocala, zaharul si o bucata din coaja de portocala, pentru o aroma deosebita si da totul intr-un clocot. Adauga gutuile feliate si lasa-le la inabusit, la foc mic, pentru 5 minute. Scurge totul printr-o sita si lasa sucul si gutuile sa se raceasca. Scoate tava din frigider si optional, presara peste aluat fulgii de migdale, apoi asaza feliile de gutui. Amesteca ouale cu smantana si sucul in care au fiert gutuile si toarna amestecul in tava, peste tarta.

Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute Cand tarta este inchegata bine, amesteca mierea cu scortisoara si unge-o cu ajutorul unei pensule, apoi las-o sa se odihneasca 10 minute in cuptor, cu focul oprit.

Lasa tarta sa se raceasca de tot inainte sa o tai felii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

oanapl 1

09.10.2017, 22:07

Minunată!

Oana 1

10.10.2017, 11:08

Trebuie sa o incercati, sa ii simtiti gustul, e nemaipomenita!

kytz 1

11.10.2017, 16:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni