Hai că vă spun sincer o treabă astăzi: chiar nu voiam să vă prezint această rețetă! Veți vedea că în pașii de mai jos, când pregătiți crema, trebuie să amestecați amestecul de ouă pe baie de aburi. Dar să amestecați continuu, nu doar așa! Eu m-am scăpat adormită lângă aragaz (așa se întâmplă când vrei să faci 1000000 de lucruri deodată!) și neamestecând continuu, crema mea a căpătat acele ”cocoloașe” de care fugim toti. Atunci m-am gândit că nu se poate să prezint rețeta așa și că o voi mai reface vreodată și aia e. Pfoaai, dar când am gustat prăjitura și am simțit acel gust divin, combinația între cocos și vanilie, nu am putut să mă abțin! Am știut că neaparat trebuie să împartășesc cu voi această rețetă, să vă bucurați și voi de o adevărată delicatese.
Așadar, astăzi v-am pregătit o nouă rețetă delicioasă de prăjitură: cea cu cocos! O prăjitură care necesită doar mai multă atenție, dar nu și timp pentru că știu faptul că trăim într-o grabă de nedescris în care nu mai avem timp nici să mâncăm, darămite să gătim. Nu știu ce ar fi viața mea fără gătit. Este drept că nu am chef de gătit toot timpul (știu că sunteți curioși de acest lucru), dar simt nevoia pentru gătit cum simt nevoia să beau apă sau să dorm haha:)).
Vă doresc spor la gătit și la degustat, desigur!
Blat: mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul și continuăm mixarea până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm făină, vanilia și cocosul și amestecăm cu o spatulă, ușor, de jos în sus. Întindem blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm la cuptor, la foc mic, pentru aprox. 15 minute.
Cremă: mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până când acestea își dublează volumul.
Pe baie de aburi punem gălbenușurile amestecate cu laptele, vanilia și amidonul. Amestecăm continuu până când compoziția s-a îngroșat ca o bundincă. *ATENȚIE! Amestecați pe bune continuu deoarece crema se îngroașă foarte repede! Și altfel riscați să obțineți o cremă cu cocoloașe ca și a mea. DEȘI, tot delicioasă a fost într-un final!
Mixăm untul moale până când acesta devine cremos.
Crema de ouă răcită o amestecăm, lingură cu lingură, cu untul mixat.Peste blatul răcit întindem crema și apoi întindem un strat de biscuiți. Dăm prăjitura la frigider timp în care topim ciocolata albă împreună cu uleiul.
Întindem ciocolata topită peste prăjitură și presărăm nuca de cocos.
Lăsăm prăjitura la rece până când ciocolata s-a topit, apoi savurăm acestă delicatese încercând să o împarțim și cu restul haha:))!
1
reteta o gasiti si pe blog: https://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/09/prajitura-cu-cocos.html