Vă invit la o prăjitură rapidă și delicioasă, pe care am făcut-o după o rețetă de la Rocsi, dar am folosit mai puțin zahăr și am înlocuit coaja de portocale cu esență de lămâie. A ieșit grozav de bună! Mulțumesc pentru rețetă Rocsi! :*
Într-o oală pui apă, un praf de sare și o lingură de ulei. Când începe să clocotească apa, pui foile de lasagna. Le fierbi 6-7 minute, le scoți cu o paletă și le lași să se răcorească pe un prosop curat.
Într-un bol pui brânza fărămițată, 4 gălbenușuri, zahărul măcinat și mixezi. Adaugi esențele și mixezi.
Separat, bați cele 4 albușuri spumă, apoi le încorporezi cu ajutorul unei spatule în compozitia de brânză.
Ungi un vas termorezistent cu unt, așezi 3 foi de lasagna, 1/3 din crema de brânză și 1/3 din vișine. Pui iar foi de lasagna, 1/3 din crema de brânză, 1/3 din vișine, foi de lasagna, brânză și vișine.
Frișca lichidă o mixezi cu cele doua ouă și zahărul pudră și torni acest amestec peste crema de brânză.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, până când se rumenește frumos și lasagna este facută (40-50 de minute).
Scoți din cuptor, lași să se răcească și servesti.
1
Câns scoateți foile de lasagna din apa, să le puneți pe un prosop curat, răsfirate pentru a nu se lipi unele de altele.