Ciolan afumat gatit in cidru

de Satisfyyourcravings in Porc, 8 Oct 2017 | 2922 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de ciolan afumat (~700 de grame)
  • 1 morcov taiat in sferturi plus 4 morcovi de marime medie, taiati in jumatate longitudinal, apoi in jumatate transversal
  • 1 ceapa mare
  • 2 cuisoare
  • 4 bucati praz
  • 5 boabe de piper negru
  • 1 tija de telina
  • 1/2 legatura mica de patrunjel, legata cu sfoara
  • 1/2 bouquet garni (4 fire de patrunjel, 1 foie de dafin, 1 crenguta mica de cimbru, legate cu sfoara)
  • 500 ml cidru sau suc de mere
  • 1 lingura zahar brun light (foto) sau Demerara
  • 5 cartofi
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan afumat gatit in cidru:

Daca bucata de ciolan este foarte sarata, se adauga intr-o oala cu apa race si se aduce la punctul de fierbere, apoi se scurge. 

Ceapa se curata de coaja si se taie in jumatate. Se infige cate un cuisor in fiecare jumatate.

Se indeparteaza frunzele de praz, iar partea alba se taie in batoane de 6 cm. Eu am folosit numai frunzele, pentru ca ai mei nu sunt fani ai prazului.

Se adauga ciolanul intr-o oala incapatoare, impreuna cu morcovul taiat in sferturi, ceapa, frunzele de praz, piperul, tija de telina, patrunjelul si bouquet garni. Se adauga cidrul si destula apa rece astfel incat ciolanul sa fie complet acoperit. 

Se aduce la punctul de fierbere, se adauga zaharul si se lasa la fiert, la foc mic spre mediu 1 ora si 20 de minute.

Se indeparteaza bucatile de morcovi, frunzele de praz si patrunjelul si se adauga restul de morcovi. Se lasa la fiert 30 de minute, se adauga partea alba a bucatilor de praz (daca se foloseste) si se mai lasa 20 de minute. 

Se curata cartofii de coaja si se taie in sferturi. Se pot fierbe in oala cu ciolan sau separat. Eu i-am fiert separat in apa cu sare. 

Se serveste ciolanul pe un platou, inconjurat de legumele fierte.

 

TIPS-URI

1

Apa in care a fiert ciolanul se poate folosi la supa de mazare (reteta urmeaza), risotto sau minestrone

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat gatit in cidru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu afumatura.