Niste sandvisuri la tigaie pe care noi le preparam foarte des, mai ales pentru pachetele de la serviciu.
Si am inclus in ele ingredientul secret: maslinele, cu care raspund minunatei provocari de pe site.
Pentru aluat, se cerne faina intr-un vas, se face o adancitura la mijlocul ei si se pun acolo drojdia, zaharul si putina apa calda.
Se amesteca aceste ingrediente pana se omogenizeaza, se acopera vasul si se lasa 10-12 minute, sa se formeze maiaua.
Se adauga, apoi: oul, uleiul, apa calduta, se amesteca cu maiaua crescuta si cu faina din vas si se framanta un aluat ferm, care se lasa la crescut 30 de minute.
Intre timp, se toacă sunca presata, ardeii, maslinele in cuburi, iar mozzarella se da pe razatoarea mare.
Se imparte aluatul in două si se intind, pe rand, doua foi care se ung cu ketchup, apoi se presara mozzarella peste ele.
Se pun restul ingredientelor pe jumatate din foi si se acopera cu celelalte jumatati, apoi cu o furculita se apasa pe marginile aluatului sa se lipeasca.
Se incinge o tigaie cu capac, de diametru mare (28 cm in cazul meu), se unge cu putin ulei si se coc, pe rand, cele doua sandvisuri, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.
Un sandvis l-am copt pe grill, pentru aspect placut de la dungile acestuia.
Sunt bune atat calde cat si reci, luate la pachet a doua zi.
1
Cand sandisurile se coc pe prima parte, se vor acoperi cu capac, iar pe a doua parte se vor lasa libere.