De cate ori dau de buretii de roua [ marasmius oreades ] nu-i ocolesc. Au o aroma placuta si, in acelasi timp, fina, de ciuperci salbatice. In plus fiind obisnuita cu ei, am si incredere sa-i gatesc si sa-i consum. De data aceasta am pus in tocanita galuscute de faina si ou, asa cum punea si mama mea. Galuscutele dau consistenta mancarii. Bucatica de carnat a fost, asa, doar de gust. Bine ca nu am facut o cratita mare ca pe toata o mancam, cat de buna a iesit.
Pofta buna !!!!
1
Am folosit lapte in loc de smantana . Asa folosea mereu si mama.
2
Am ales sa nu pun usturoi de aceasta data.
3
Buretii de roua au o codita usor lemnoasa care trebuie curatata. De aceasta data buretii au fost foarte mici si fragezi si nu a fost nevoie de aceasta operatiune.
4
Mancarea cu bureti de roua este gustoasa chiar si fara carne.
5
Daca doriti, renuntati la galuscute si serviti cu mamaliguta.