Tocanita cu bureti de roua si galuscute

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 9 Oct 2017 | 5316 vizualizari

 

 De cate ori dau de buretii de roua [ marasmius oreades ] nu-i ocolesc. Au o aroma placuta si, in acelasi timp, fina, de ciuperci salbatice. In plus fiind obisnuita cu ei, am si incredere sa-i gatesc si sa-i consum. De data aceasta am pus in tocanita galuscute de faina si ou, asa cum punea si mama mea. Galuscutele dau consistenta mancarii. Bucatica de carnat a fost, asa, doar de gust. Bine ca nu am facut o cratita mare ca pe toata o mancam, cat de buna a iesit.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bureti de roua
  • 1 bucata carnat de casa [250 gr ]
  • 1 pahar lapte
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina alba
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu bureti de roua si galuscute:

  1. Buretii se spala cu apa rece si se scurg intr-o sita.
  2. Se curata ceapa si se toaca marunt.
  3. Ardeiul se spala, se curata si se taie marunt.
  4. Carnatul se taie pe jumatate, pe lungime, si se feliaza.
  5. In 3 linguri de ulei se pun la calit ceapa, carnatul si ardeiul.
  6. Cand ceapa incepe sa se inmoaie puneti 1 lingura de faina si amestecati, dupa un minut adaugati laptele si omogenizati, obtinand un sos.
  7. Sarati si mai puneti o cana de apa si buretii de roua.
  8. Dati focul incet si lasati sa fiarba.
  9. Spalati patrunjelu si-l tocati marunt.
  10. Intre timp preparati galuscutele din 2 oua batute spuma, restul de ulei si faina. Trebuie sa obtineti un aluat moale.
  11. Cu lingura pe care o treceti prin zeama ce fierbeti de fiecare data, luati galuscute cat se poate de subtiri si le introduceti la fiert in sos.
  12. In tot acest timp, preparatul trebuie sa clocoteasca domol sa nu se imprastie galuscutele.
  13. Dupa 5 minute, adaugati patrunjelul verde. Piperati.
  14. Gustati si sarati/ piparat daca mai este nevoie.

        Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Am folosit lapte in loc de smantana . Asa folosea mereu si mama.

2

Am ales sa nu pun usturoi de aceasta data.

3

Buretii de roua au o codita usor lemnoasa care trebuie curatata. De aceasta data buretii au fost foarte mici si fragezi si nu a fost nevoie de aceasta operatiune.

4

Mancarea cu bureti de roua este gustoasa chiar si fara carne.

5

Daca doriti, renuntati la galuscute si serviti cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu bureti de roua si galuscute" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de porc si cartofi taranesti