Copănele pane, crocante, delicioase și ușor de făcut, oare cui nu-i plac?
Din ingredientele de mai jos au rezultat 4 porții.
Se spală copănelele, se scurg bine de apă și se șterg cu un prosop de bucătărie sau cu prosoape de hârtie.
Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze.
Se toarnă ulei într-o cratiță și se încinge bine.
Se tăvălesc copănelele prin compoziția preparată anterior, după care se dau prin pesmetul în care am pus: sare, boia de ardei și piper, după gust.
Se pun copănelele la prăjit, în uleiul încins. Se rumenesc pe ambele părți la foc potrivit, ca să nu se ardă. Când sunt gata, se scurg de ulei pe câteva prosoape de hârtie și se pun într-un vas.
Copănelele pane se pot servi cu cartofi piure, natur, prăjiți sau cu pilaf de orez și cu murături.
Poftă bună!
1
Uleiul să fie bine încins când puneți copănelele la prăjit.
2
Este bine ca uleiul să fie suficient pentru a scufunda copănelele în el. Astfel, ele vor fi bine pătrunse.
3
Prăjiți copănelele la foc mediu spre mic, ca să nu le ardeți deoarece devin amare.
4
Rumeniți copănelele pentru a deveni ușor crocante și pentru a le conferi un aspect cât mai plăcut.